Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο

Τουρκία: Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο

Εντός της ημέρας πρόκειται να συγκληθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο για την πρώτη του συνεδρίαση.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο που ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται, εντός της ημέρας (06/06), να πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση. Πέρα από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Mεχμέτ Νούρι Ερσόι και τον Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, που παρέμειναν στις θέσεις τους, θα παρίστανται σήμερα για πρώτη φορά ο νεοδιορισθείς αντιπρόεδρος Τσεβντέτ Γιλμάζ και 15 υπουργοί.

Σύμφωνα με την Hurriyet, βασικό θέμα της ατζέντας θα είναι η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην ουσία, κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης θα γίνει ένας οδικός χάρτης και ένα χρονοδιάγραμμα που θα περιλαμβάνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.

Η παρουσίαση του Σιμσέκ

Κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, αναμένεται να κάνει μία παρουσίαση για τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν στον τομέα της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

Κατόπιν, θα συζητηθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για την ελάφρυνση των επιπτώσεων από τις αυξήσεις τιμών, η αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται τον Ιούλιο και η αύξηση του κατώτατου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων που έχει οριστεί στις 22 χιλιάδες λίρες.

Στην ημερήσια διάταξη και η ένταξη της Σουηδίας

Ακόμη, στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την ευκαιρία, της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία στις 11 Ιουλίου. Σε εκείνη την συνεδρίαση της Συνόδου αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Τέλος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν θα ανακοινώσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν με την ομιλία του στο Έθνος. Οι υπουργοί αναμένεται να ορκιστούν αύριο στη Βουλή.

Νέος σύμβουλος του προέδρου στην θέση του Καλίν

Μετά τον διορισμό του Καλίν στην θέση του διοικητή της ΜΙΤ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΗΠΑ). Με βάση την απόφαση, ο πρώην υπουργός Αθλητισμού Ακίφ Τσατάι Κιλίτς ορίστηκε ως επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου, στη θέση του Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Κιλίτς έλαβε τον τίτλο της «Πρέσβη». Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε με την υπογραφή του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κιλίτς διορίστηκε ως επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου σύμφωνα με τα άρθρα 12 και 13 του Προεδρικού Διατάγματος.

Γεννημένος το 1976 στο Siegen της Γερμανίας, ο Κιλίτς έκανε Πολιτικές και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire στην Αγγλία. Από το 2003 έγινε Σύμβουλος στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ, στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα ως Σύμβουλος πρωθυπουργού. Υπηρέτησε στο επιτελείο του Ερντογάν για πολλά χρόνια και έγινε βουλευτής και Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024