Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουλέμπα: Η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα για να ξεκινήσει αντεπίθεση

Κουλέμπα: Η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα για να ξεκινήσει αντεπίθεση

«Το Κίεβο δεν θα προειδοποιήσεις για την έναρξη της αντεπίθεσης»

«Η Ουκρανία έχει αρκετά όπλα για μια αντεπίθεση κατά της Ρωσίας, η οποία θα φέρει στη χώρα τη νίκη που χρειάζεται για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Εκτίμησε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ «θα ήταν πιθανώς δυνατή για την Ουκρανία μόνο μετά το τέλος των ενεργών εχθροπραξιών». Το Reuters αναφέρει ότι ο Κουλέμπα δεν απάντησε στο ερώτημα εάν είχε ξεκινήσει η ανοιξιάτικη αντεπίθεση της Ουκρανίας που είχε εξαγγελθεί εδώ και καιρό.

Χωρίς προειδοποίηση η έναρξη της αντεπίθεσης

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hana Malyar δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν «επιθετικές ενέργειες» σε ορισμένες περιοχές αυτής της χώρας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια μεγάλη ουκρανική επίθεση στο Ντόνετσκ, ενώ ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Oleksandr Sirsky, είπε ότι τα στρατεύματα «προχωρούσαν» προς το Μπαχμούτ και κατέστρεψαν μια ρωσική θέση κοντά στην πόλη, μεταδίδει το Tanjug.

Σύμφωνα με το BBC, από το Κίεβο ανακοινώθηκε ότι δεν θα προειδοποιήσει για την έναρξη αντεπίθεσης, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι τελευταίες αναφορές για τις εξελίξεις στο μέτωπο συνιστούν ενδείξεις ότι η αντεπίθεση μπορεί να έχει ξεκινήσει.

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024