Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
No Zlatan, no party!

No Zlatan, no party!

Σε ευχαριστούμε για όλα Ζλάταν, θα μας λείψεις…

O Zλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν ήταν ένας απλός ποδοσφαιριστής, ήταν μία κατηγορία μόνος του. Πέρα από τα πολλά κιλά μπάλα που ήξερε, τις αριστουργηματικές εμπνεύσεις που είχε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν μία πληθωρική προσωπικότητα που τα παράσερνε όλα στο διάβα της.

Σταματώντας το ποδόσφαιρο, προσθέτει το όνομα του σε μία σειρά κορυφαίων ποδοσφαιριστών που είστε σταμάτησαν, είτε φτάνουν στο τέλος της καριέρας, κάνοντας φτωχότερο το αγαπημένο άθλημα.

Από τον Ζλάταν δεν θα μας λείψουν μόνο τα υπέροχα γκολ και οι δημιουργίες του στο χόρτο, αλλά και οι εκπληκτικές ατάκες του. Μπορεί πολλές φορές να τον χαρακτήριζαν προκλητικό, εριστικό, ακόμα και υπερφίαλο, αλλά όσα έλεγε, τα αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ όλου του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ, μεγεθύνοντας ακόμα περισσότερο το μύθο του.

Ποιος δεν θυμάται την επική ατάκα του μετά τον αποκλεισμό της Σουηδίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, από την Πορτογαλία. «Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εμένα δεν αξίζει να το παρακολουθήσεις, άρα δεν αξίζει να περιμένετε το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε μετά τους αγώνες τον πλέι οφ.

Πριν τους αγώνες αυτούς είχε έναν επικό διάλογο με δημοσιογράφο για την ομάδα που θα προκριθεί: «Μόνο ο Θεός ξέρει ποιος θα περάσει» είπε με τον ρεπόρτερ να του λέει: «είναι δύσκολο να τον βρεις» και τον Ζλάταν να απαντά: «Μιλάς σε αυτόν!».

Αποκλείοντας την Δανία από το Euro του 2016, τα έβαλε με ολόκληρη τη χώρα! «Υπήρχε η σκέψη ότι θα με έστελναν στη σύνταξη. Τελικά, έστειλα ολόκληρη τη χώρα τους στη σύνταξη».

Όταν πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν είπε: «Είναι αλήθεια ότι δεν ξέρω πολλά για τους παίκτες εδώ, αλλά σίγουρα ξέρουν αυτοί ποιος είμαι». Στην παρουσίαση του τον ρώτησαν που θα μείνει και απάντησε: « Ψάχνουμε για ένα διαμέρισμα. Εάν δεν βρούμε τίποτα, πιθανότατα θα αγοράσω το ξενοδοχείο.»

Μετά, όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για την παραμονή του στην γαλλική ομάδα είπε με μεγάλη δόση αμετροέπειας: «Δεν πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν τον Πύργο του Άιφελ με το άγαλμά μου, ακόμη και οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από το κλαμπ. Αλλά αν μπορούν, θα μείνω εδώ, το υπόσχομαι». Τελικά δεν έμεινε και δήλωσε: «Ηρθα σαν Βασιλιάς, φεύγω σαν Θρύλος».

Ότι θεωρούσε τον εαυτό του θρύλο, δεν το έκρυψε ποτέ. ««Συνήθως λέμε ότι δεν μπορείς να γίνεις θρύλος πριν από το θάνατο σου. Αλλά εγώ είμαι ένας ζωντανός θρύλος.»

Την ίδια συμπεριφορά δεν την είχε μόνο απέναντι στους δημοσιογράφους, αλλά σε όλους. Όταν τον ρώτησε κάποιος τι δώρο θα πάρει στη γυναίκα του για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τον άφησε ξερό λέγοντας: «Τι εννοείς δώρο, έχει τον Ζλάταν».

Όταν πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είπε: «Δεν θα είμαι ο βασιλιάς του Μάντσεστερ, θα είμαι ο Θεός του Μάντσεστερ».

Μία φορά του είπαν ότι ο Ραδαμέλ Φαλκάο έχει το παρατσούκλι «Τίγρης» και ο Ζλάταν απάντησε με λίγες λέξεις. «Ποιος χρειάζεται ένα παρατσούκλι; Για να με φοβηθούν, ας με δουν να παίζω.»

Αφού… ζάλισε τον αμυντικό της Λίβερπουλ Ανσό, μετά το ματς είπε με μεγάλη δόση αυταρέσκειας, «πρώτα πήγα αριστερά, έκανε και αυτός το ίδιο. Μετά πήγα δεξιά και το έκανε και αυτός. Μετά πήγα ξανά αριστερά και αυτός πήγε να αγοράσει ένα χοτ-ντογκ».

Ο Ολλανδός Φαν ντερ Φάαρτ τον κατηγόρησε ότι τον τραυμάτισε εκούσια και ο Ιμπραϊμοβιτς απάντησε: «Δεν σε τραυμάτισα επίτηδες και το ξέρεις. Αν με κατηγορήσεις ξανά, θα σου σπάσω και τα δύο πόδια και αυτή τη φορά θα το κάνω ηθελημένα.»

Σε ευχαριστούμε για όλα Ζλάταν, θα μας λείψεις…

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024