Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Άλκη: «Επέδειξαν μίσος και πειθαρχία σε σχέδιο εξόντωσης» - Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη

Δολοφονία Άλκη: «Επέδειξαν μίσος και πειθαρχία σε σχέδιο εξόντωσης» – Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη

Η εισαγγελέας της δίκης Κυριακή Κλιάμπα ξεκίνησε την αγόρευσή της στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη

Ξεκίνησε η αγόρευση της εισαγγελέως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η εισαγγελέας ζήτησε από τους παράγοντες της δίκης να μην τη διακόψουν καθώς θα ακουστούν πράγματα που δεν θα αρέσουν, και να σεβαστούν τον ρόλο της ώστε η διαδικασία να εξελιχθεί «αναίμακτα».

Η ίδια έκανε λόγο για μια δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση ενώ τόνισε ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα είναι πολλά. Μίλησε για 12 οικογένειες που θα υποφέρουν επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και άλλες τρεις οικογένειες εκ των οποίων «η μία θα υποφέρει για μια ολόκληρη ζωή», αναφερόμενη προφανώς στην οικογένεια του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το Thestival, η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης σχολιάζοντας τις καταθέσεις των κατηγορουμένων αλλά και τα όσα υπονόησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για τον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του. Οι περισσότεροι εκ των κατηγορούμενων την άκουγαν με σκυμμένο το κεφάλι.

Υπογράμμισε ότι η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία αλλά ήταν προσχεδιασμένη και οργανωμένη. «Θα αντιληφθείτε τον δόλο των κατηγορουμένων σε βάρος των θυμάτων», υποστήριξε.

Η κατάθεση του πατέρα του Άλκη

Σχολιάζοντας την κατάθεση του πατέρα του Άλκη, η εισαγγελέας τόνισε ότι έδωσε την διάσταση του πραγματικού επεισοδίου.

«Ανορθόδοξος πόλεμος», είχε πει στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη. «Είναι το πεδίο μάχης με μη συμβατικά μέσα και τακτική», τόνισε η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα.

Όπως είπε, ο πατέρας του Άλκη οριοθέτησε τον τρόπο δράσης των κατηγορουμένων.

«Δεν είχε καθόλου άδικο όταν μίλησε για στρατιωτική πειθαρχία. Συνέχισαν να τον χτυπούν με λυσσαλέο μίσος. Η εκδίκηση, η ικανοποίηση ότι η κτηνωδία, όπως κατέθεσε η μητέρα του Άλκη, είχε ολοκληρωθεί», ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο Αριστείδης Καμπανός ρωτήθηκε για τον λόγο που ο γιος του βρισκόταν εκεί το μοιραίο βράδυ, συνέχισε η εισαγγελέας. Σημείωσε ότι επιχειρήθηκε να αποδειχθεί στο δικαστηρίου ότι ο ο Άλκης όσο και οι φίλοι του ήταν οργανωμένοι και όχι απλώς φίλαθλοι. «Είναι ντροπή ή μεμπτό να γνωρίζει κάποιος τον πρόεδρο του Άρη ή κάποιας άλλης ομάδας; Είναι ντροπή ή ενοχή να περιδιαβαίνει ένας νέος στην περιοχή της ομάδας του; Έχουμε λησμονήσει τι σημαίνει νιάτα», συνέχισε στην αγόρευσής της η κα Κλιάμπα.

Για τους κατηγορούμενους τόνισε ότι «Ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί. Επέδειξαν άκρατο μίσος και πειθαρχία σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Κανένας οργανωμένος δεν κυκλοφορεί “γυμνός”. Όλοι οι οργανωμένοι είναι εξοπλισμένοι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι πέντε νέοι (σ.σ. παρέα του Άλκη) δεν είχαν τίποτα πάνω τους παρά μόνο ένα αναψυκτικό που το μοιράστηκε ο Άλκης με έναν από τους φίλους του».

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις των φίλων του Άλκη η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι «ήθελαν να σκοτώσουν Αρειανό και αυτό έκαναν».

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται και αναμένεται να κρατήσει 10 ώρες όπως είχε προαναγγείλει η ίδια.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024