Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Microsoft: Αμερικανικό πρόστιμο για τα δεδομένα παιδιών στο Xbox

Microsoft: Αμερικανικό πρόστιμο για τα δεδομένα παιδιών στο Xbox

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει αλλαγές

Η Microsoft θα πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ότι η τεχνολογική εταιρεία συνέλεγε παράνομα προσωπικές πληροφορίες από παιδιά χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η FTC.

Η εταιρεία κατηγορήθηκε για παραβίαση του Νόμου Προστασίας Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο των ΗΠΑ (COPPA) συλλέγοντας προσωπικές πληροφορίες από παιδιά που εγγράφηκαν στο σύστημα παιχνιδιών Xbox χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς τους ή να λάβουν τη συγκατάθεση των γονέων τους και διατηρώντας τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών , ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FTC .

Η ομοσπονδιακή επιτροπή τονίζει επίσης ότι η Microsoft θα πρέπει να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της προστασίας απορρήτου για παιδιά χρήστες του συστήματος Xbox και θα επεκτείνει τις προστασίες COPPA σε τρίτους εκδότες παιχνιδιών με τους οποίους η Microsoft μοιράζεται τα δεδομένα των παιδιών.

Αλλαγές στους λογαριασμούς

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft είπε ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εντολή. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε στο Reuters, ότι η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού θα ενημερωθεί και ένα πρόβλημα διατήρησης δεδομένων που εντοπίστηκε στο σύστημα της εταιρείας θα επιλυθεί.

«Η εντολή μας διευκολύνει τους γονείς να προστατεύουν το απόρρητο των παιδιών τους στο Xbox και περιορίζει τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέγει και να διατηρεί η Microsoft για τα παιδιά», δήλωσε ο Samuel Levine, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών της FTC.

«Αυτή η ενέργεια θα πρέπει επίσης να καθιστά απολύτως σαφές ότι τα avatar, τα βιομετρικά δεδομένα και οι πληροφορίες υγείας των παιδιών δεν εξαιρούνται από το COPPA», πρόσθεσε ο Levine.

Ο νόμος απαιτεί από τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τους ιστότοπους που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 13 ετών να ειδοποιούν τους γονείς για τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγουν και να λαμβάνουν επαληθεύσιμη γονική συναίνεση πριν συλλέξουν και χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία των παιδιών.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024