Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Apple Vision Pro: Πώς είναι να φοράς τη μάσκα AR των 3.500 δολαρίων

Apple Vision Pro: Πώς είναι να φοράς τη μάσκα AR των 3.500 δολαρίων

Τι αναφέρει ο ρεπόρτερ του Reuters που είχε την τύχη να δοκιμάσει τη νέα συσκευή.

Η μάσκα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που παρουσίασε την Δευτέρα η Apple, τρεις φορές ακριβότερη από το κορυφαίο μοντέλο της Meta, είναι ίσως το πιο ριψοκίνδυνο εγχείρημα της εταιρείας από το λανσάρισμα του iPhone το 2007.

Η τιμή των 3.500 δολαρίων για το Vision Pro μάλλον θα κρατήσει μακριά τους περισσότερους αγοραστές πέρα από τους πλέον φανατικούς πελάτες της Apple, η οποία μοιάζει να δοκιμάζει τα νερά σε μια νέα αγορά στην οποία κυριαρχεί σήμερα η Meta Platforms με τις μάσκες Oculus, χωρίς όμως να βρίσκει μαζική απήχηση.

Αντί να κάνει την αρχή με μια φθηνή καταναλωτική συσκευή και να εμπλουτίσει αργότερα τη γκάμα με ένα μοντέλο Pro, η Apple ξεκινά από την κορυφή με την προοπτική να ρίξει τιμές καθώς η τεχνολογία ωριμάζει, σχολίασε στο Reuters η Καρολίνα Μιλανέσι, αναλύτρια της Creative Strategies.

Ο ρεπόρτερ του Reuters ήταν ένας από τους λίγους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το Vision Pro μετά την παρουσίαση στα κεντρικά γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια.

Από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές ότι η συσκευή δεν προορίζεται για μαζικές πωλήσεις, αναφέρει το πρακτορείο. Για τη δοκιμή χρειάστηκε η βοήθεια υπαλλήλου της Appe και μια γρήγορη εξέταση από οπτικό ώστε η μάρκα να εφαρμόζει και να λειτουργεί όπως πρέπει.

Η συσκευή επίσης κράσαρε τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της δοκιμής και το προσωπικό της Apple χρειάστηκε να κάνει επανεκκίνηση.

Βασικές παρατηρήσεις:

  • H συσκευή διαθέτει έναν περιστροφικό διακόπτη που κάνει ομαλή τη μετάβαση από τον πραγματικό στον εικονικό κόσμο στην εικόνα που προβάλλεται στα γυαλιά.
  • Ο έξω κόσμος και οι γύρω άνθρωποι δεν εξαφανίζονται εντελώς. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση δείχνει το γύρω περιβάλλον σε έγχρωμη εικόνα. Ακόμα και σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, οι εξωτερικές κάμερες της συσκευής αντιδρούν όταν κάποιος πλησιάζει, έτσι ώστε να εμφανίζεται η εικόνα του και στον εικονικό κόσμο.
  • Η μάσκα παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών, ώστε ο χρήστης να επιλέγει αντικείμενα με το βλέμα. Παρακολουθεί επίσης τις κινήσεις των χεριών για κλικ και σκρολάρισμα.
  • Εξειδικευμένες κάμερες μπορούν να τραβούν βίντεο του πραγματικού κόσμου και να τα προβάλλουν αργότερα ως εικονική πραγματικότητα.
  • Η εμπειρία είναι όντως πειστική: το βίντεο ενός σχοινοβάτη που ακροβατεί ανάμεσα σε δύο βουνοκορφές προκαλεί στον χρήστη την τάση να κοιτάξει προς τα κάτω το τρομακτικό κενό.
  • Η Apple φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις πιθανές επαγγελματικές χρήσης, καθώς το Vision Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πληκτρολόγιο και ποντίκι υποκαθιστώντας ένα γραφείο με πολλές οθόνες υψηλής ανάλυσης. Βίντεο της εταιρείας έδειξε επίσης πώς δύο χρήστες μπορούν να πιάνουν και να ανταλλάσσουν τρισδιάστατα εικονικά αντικείμενα στη διάρκεια τηλεδιασκέψεων
  • Για λόγους μείωσης του βάρους η μπαταρία προσφέρει μόνο δύο ώρες χρήσης και η μάσκα πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένη είτε στην εξωτερική μπαταρία είτε στην πρίζα, σε αντίθεση με τις μάσκες της Meta όπου η μπαταρία είναι ενσωματωμένη.

Στη Meta αντιστοιχεί σήμερα το 80% της αγοράς εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, στην οποία ποντάρουν επίσης η Sony και η ByteDance.

Σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας IDC, οι συνολικές πωλήσεις του 2022 ήταν μόλις 8,8 εκατομμύρια μάσκες AR/VR.

Sports in

Πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε κινδυνεύουν με αποκλεισμό έως ενός χρόνου! (pics+vid)

Με «βαριά καμπάνα» απειλούνται πέντε παίκτες της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του «ξύλου» με οπαδούς της Τράμπζονσπορ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024