Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Εμείς έχουμε στόχο τα προβλήματα του κόσμου, οι άλλοι τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Εμείς έχουμε στόχο τα προβλήματα του κόσμου, οι άλλοι τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε στο Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Βύρωνα, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με φορείς και πολίτες.

Συζητήσεις με φορείς και πολίτες είχε στο Βύρωνα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Κέντρο Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη και εθελοντές δασοπυροσβέστες, τους ανθρώπους που όπως σημείωσε «σε μία εποχή στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται, δείχνουν σε όλους μας τον δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης».

«Για ακόμη μια φορά αναδείχθηκε η σημασία της πρόληψης, αλλά και η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου προεκλογικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στα social media.

«Γι’ αυτό είναι χρέος κάθε προοδευτικής δύναμης, να αναδεικνύει και να επιμένει στην ανάγκη ενός σχεδίου δίκαιης πράσινης μετάβασης, που θα λάβει υπόψη τις ανάγκες των πολλών» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι δυστύχημα που θα καθ’ όλη την περίοδο της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 21ης του Μάη δεν άνοιξε αυτή η συζήτηση. Δεν άνοιξε η συζήτηση ίσως για το πιο κρίσιμο θέμα της επόμενης ημέρας, του αύριο για τον τόπο μας αλλά και για τον πλανήτη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του εκεί.

«Άλλη κάλπη αυτή»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές, όταν συνομίλησε με τους πολίτες που βρέθηκαν στον Υμηττό, τονίζοντας ότι «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η κάλπη στις 25 Ιουνίου είναι διαφορετική, δεν είναι με την απλή αναλογική. Εδώ ψηφίζει ποιος θα κυβερνήσει, και καταλαβαίνει ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί».

«Ποιος έχει στόχο τα μεγάλα προβλήματα και δίνει απαντήσεις και ποιος έχει στόχο εδώ και μια δεκαετία τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν στόχο» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Έλλειψη πόρων

Μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης υπογράμμισε ότι οι δήμοι έχουν σημαντική έλλειψη πόρων, τόσο οικονομικών όσο και ανθρώπινων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κατωπόδης, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βύρωνα στελεχώνεται από ένα μόλις άτομο. «Αν δεν είχαμε τους εθελοντές, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα» συμπλήρωσε.

Η συνάντηση με τη μικρή Αριστέα

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια… απροσδόκητη συνάντηση με μια μικρή θαυμάστριά του.

«Αν έρθει στο Βύρωνα και δεν του πω ‘‘γεια’’, δεν θα σου ξαναμιλήσω» ανέφερε η μητέρα της μικρής Αριστέας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να την ευχαριστεί και να απαντά στο κορίτσι ότι έχει το ίδιο όνομα με τη μητέρα του.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024