Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Τα ετερώνυμα έλκονται στην πολιτική; Προσεχώς οι απαντήσεις

ΗΠΑ: Οι πόλεις με το μεγαλύτερο και με το μικρότερο κόστος ανατροφής ενός παιδιού

ΗΠΑ: Οι πόλεις με το μεγαλύτερο και με το μικρότερο κόστος ανατροφής ενός παιδιού

Το κόστος συμπεριλαμβάνει τη φροντίδα, τη διατροφή, τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, τις μετακινήσεις

Στα 21.000 δολάρια υπολογίζεται το μέσο ετήσιο κόστος της ανατροφής ενός παιδιού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη της SmartAsset, η οποία ανέλυσε 381 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Πέρα από το ότι ο μέσος Έλληνας γονιός τρίβει τα μάτια του με αυτό το ποσό, γιατί με όσα διαθέτει ένας Αμερικανός για να μεγαλώσει ένα παιδί, μπορεί να ζει μια ολόκληρη ελληνική οικογένεια, εντυπωσιακό είναι και το εύρος ανάμεσα στην ακριβότερη και στη φθηνότερη πόλη.

Προφανώς και πέντε από τις 10 ακριβότερες πόλεις για την ανατροφή παιδιών βρίσκονται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, με το ακραία υψηλό κόστος στέγασης.

Στο Σαν Φρανσίσκο, η ανατροφή ενός παιδιού κοστίζει 35.647 δολάρια το χρόνο — σχεδόν διπλάσιο από τον εθνικό μέσο όρο. Το Σαν Χοσέ δεν είναι πολύ πίσω, με το ετήσιο κόστος να ξεπερνά τα 33.000 δολάρια.

Οι 10 φθηνότερες πόλεις βρίσκονται όλες στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνέρρευσαν Αμερικανοί που εγκατέλειπαν περιοχές με υψηλό κόστος διαβίωσης όπως η Καλιφόρνια και η Ν. Υόρκη.

«Καθώς το κόστος της ανατροφής των παιδιών συνεχίζει να αυξάνεται, οι οικογένειες δυσκολεύονται ολοένα και περισσότερο να έχουν μια άνετη διαβίωση και αναζητούν τρόπους εξοικονόμησης», σχολίασε η διευθύντρια σύνταξης οικονομικών αναλύσεων της SmartAsset, Jaclyn DeJohn.

Πόσο κοστίζει η φροντίδα του παιδιού

Η φροντίδα του παιδιού κοστίζει κατά μέσο όρο 9.051 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη, και αντιπροσωπεύει σχεδόν το μισό του ετήσιου κόστους ανατροφής ενός παιδιού.

Η μελέτη εξέτασε επίσης το κόστος της διατροφής, της στέγασης, της υγειονομικής περίθαλψης και άλλων αναγκών όταν σε ένα νοικοκυριό με δύο ενήλικες προστίθεται ένα παιδί.

Παραδόξως, η μελέτη διαπίστωσε ότι η παιδική μέριμνα στο Ντιτρόιτ και το Τρέντον του Νιου Τζέρσεϋ κοστίζει περίπου 3.500 δολάρια περισσότερο ετησίως από ό,τι στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

«Ενώ μητροπόλεις όπως το Ντιτρόιτ και το Τρέντον έχουν κάποια πλεονεκτήματα κόστους σε σχέση με την περιοχή της Νέας Υόρκης, αυτό δεν συμβαίνει όταν πρόκειται για τη φροντίδα των παιδιών», είπε η DeJohn.

Αντίθετα, τα πιο οικονομικά μέρη για να μεγαλώσεις κάποιος παιδιά στην Αμερική είναι στο νότο. Πέντε από τις 10 πόλεις στις οποίες το κόστος είναι χαμηλότερο βρίσκονται στη Νότια Καρολίνα. Το Μόρισταουν κατατάσσεται ως το φθηνότερο με ετήσιο κόστος 14.577 δολάρια.

Πηγή: Ot.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023