Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανείπωτη θλίψη για τον 43χρονο αστυνομικό που παρασύρθηκε στην Κατεχάκη- Ποιος ήταν

Ανείπωτη θλίψη για τον 43χρονο αστυνομικό που παρασύρθηκε στην Κατεχάκη- Ποιος ήταν

Συντετριμμένοι οι συνάδελφοί του 43χρονου στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών που δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Λουκάς που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη δεν θα ξαναβρεθεί κοντά τους.

Ανείπωτος πόνος για την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του 43χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε εν ώρα καθήκοντος από διερχόμενο όχημα στην Κατεχάκη.

Το τροχαίο συνέβη στις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης όταν ο 43χρονος αστυνομικός μαζί με έναν συνάδελφό είχαν πάει στη λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος της εξόδου της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ηλιούπολη για να κάνουν τις ανακριτικές πράξεις και να καταγράψουν τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό που είχε προηγηθεί.

Διερχόμενος οδηγός, γιατρός στο επάγγελμα, δεν είδε τον αστυνομικό και τον παρέσυρε. Ο συνάδελφος του αδικοχαμένου αστυνομικού που την ώρα της παράσυρσης ήταν λίγο πιο πίσω φέρεται να έχει καταθέσει πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός του δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο 43χρονος αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς τις αισθήσεις του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο όπου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ωστόσο τελικά υπέκυψε στα τραύματά του και κατέληξε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε τηρήσει όλες τις διαδικασίες. Είχε βάλει κώνους και το περιπολικό σε εμφανή θέση», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

«Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας», δήλωσαν οι συνάδελφοί του μέσω ανάρτησης.

 «Θρηνούμε στην Τροχαία»

Ιδιαίτερα συγκινητικά είναι και τα λόγια με τα οποία αποχαιρετούν τον 43χρονο οι συνάδελφοί του στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών που δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Λουκάς που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη δεν θα ξαναβρεθεί κοντά τους.

«Ο Λουκάς της Υπηρεσίας μου, της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Κατεχάκη. Παρασύρθηκε από όχημα ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία. Ο Λουκάς σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας και ένεκα αυτής. 20 χρόνια που τον ήξερα ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Θρηνούμε στην Τροχαία. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του….».

Ποιος ήταν ο 43χρονος Λουκάς

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή Live News ο αδερφός του άτυχου αστυνομικού ανέφερε πως ο 43χρονος μπήκε στην αστυνομία το 2000 μέσω Πανελληνίων και δύο χρόνια μετά έκανε την πρώτη του υπηρεσία.

«Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ ήσυχος και νομίζω ότι του άρεσε πάρα πολύ το επάγγελμά του. Είχε μπει με Πανελλήνιες το 2000 και ανέλαβε επισήμως το 2002», είπε χαρακτηριστικά περιγράφοντας τον 43χρονο Λουκά.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο ανέφερε: «Εν ώρα καθήκοντος έγινε γιατί είχε γίνει ένα ατύχημα και πήγαν να κάνουν την αυτοψία και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τον παρέσυρε».

«Είχαν έρθει κατά τις 23:30 οι αστυνομικοί με το περιπολικό να πάρουν τους γονείς μου, να τους πάνε στο 401. Κατά τις 00.30 εγώ κάλεσα τη μητέρα μου και μου είπε τα δυσάρεστα. Προσπάθησαν, αλλά όπως είπαν στους γονείς μου, όταν τον μετέφεραν ήταν χωρίς σφυγμό άρα νομίζω ήταν ακαριαίο», συμπλήρωσε.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024