Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρέθηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα σε χαράδρα στο Μεξικό

Βρέθηκαν 45 σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα σε χαράδρα στο Μεξικό

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα σε σακούλες ή μυστικούς τάφους σε διάφορους τομείς της πολιτείας Χαλίσκο.

Περίπου 45 σακούλες που περιείχαν ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν σε χαράδρα στην μεξικανική πολιτεία Χαλίσκο (δυτικά), κατά τη διάρκεια έρευνας για να εντοπιστούν επτά νέοι και νέες μετά την εξαφάνισή τους πριν από περίπου δέκα ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ανασύρθηκαν «σαράντα πέντε σακούλες με ανθρώπινα υπολείμματα, τα οποία ανήκαν σε άνδρες και γυναίκες», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το γραφείο της πολιτειακής εισαγγελίας, που συνέχιζε να συγκεντρώνει χθες Πέμπτη αποδεικτικά στοιχεία.

Εντοπίστηκαν την Τρίτη στον πάτο χαράδρας 40 μέτρων στην κοινότητα Σαποπάν, προάστιο της Γουαδαλαχάρας, πρωτεύουσας της πολιτείας Χαλίσκο.

Οι αρχές διενεργούσαν έρευνα για βρουν δυο γυναίκες και πέντε άνδρες, ηλικίας περίπου τριάντα ετών από την 20ή Μαΐου.

Ολοι εργάζονταν στην ίδια επιχείρηση

Οι καταθέσεις και οι δηλώσεις εξαφάνισης έγιναν ή υποβλήθηκαν χωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες, όμως οι αρχές αντιλήφθηκαν στην πορεία πως όλοι οι αγνοούμενοι εργάζονταν στο ίδιο call center.

Η τοποθεσία όπου εργάζονταν οι εξαφανισθέντες δεν απέχει πολύ από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα ανθρώπινα υπολείμματα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης ενεχόταν σε παράνομες δραστηριότητες. Ωστόσο η υπόθεση εργασίας αυτή απορρίπτεται από συγγενείς των εξαφανισθέντων προσώπων, που κατηγορούν τις αρχές πως προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως τα θύματα ήταν εγκληματίες.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί ανθρώπινα λείψανα σε σακούλες ή μυστικούς τάφους σε διάφορους τομείς της πολιτείας Χαλίσκο.

Το 2021, περίπου 70 σακούλες με υπολείμματα ένδεκα ανθρώπων είχαν εντοπιστεί στην Τονάλα, κοντά στη Γουαδαλαχάρα.

Στο Μεξικό καταμετρώνται πάνω από 340.000 δολοφονίες και περίπου 100.000 «εξαφανίσεις», που οι αρχές αποδίδουν στην πλειονότητά τους σε συμμορίες, αφότου άρχισε ο λεγόμενος «πόλεμος» κατά των ναρκωτικών, η αμφιλεγόμενη επιχείρηση των αρχών εναντίον των καρτέλ με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, τον Δεκέμβριο του 2006.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024