Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δουδωνής: Να μας πει η ΝΔ για τη μελέτη του ΙΟΒΕ που ζήτησε, για την άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Δουδωνής: Να μας πει η ΝΔ για τη μελέτη του ΙΟΒΕ που ζήτησε, για την άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο Παναγιώτης Δουδωνής του ΠΑΣΟΚ τόνισε, αναφορικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, πως «ό,τι και να λέει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγια του αέρα. Η ουσία είναι να πάμε σε μία ανεξάρτητη, αδιάβλητη αρχή, όπως είναι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

Για «κρυφή ατζέντα» στη φορολογική της πολιτική κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δουδωνής απηύθυνε δύο βασικά ερωτήματα προς τη ΝΔ, η οποία, με τη σειρά της, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ότι σχεδιάζει να φέρει «φοροκαταιγία».

«Κρυφή ατζέντα έχει η ΝΔ»

«Κρυφή ατζέντα ποιος έχει; Έχει ένα κόμμα, το οποίο αλαζονικά κινείται πλησίστιο προς μία επιδιωκόμενη παντοδυναμία. Τί σημαίνει αυτό; Να μας πει η Νέα Δημοκρατία δύο πράγματα. Τι λέει η μελέτη που ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο ΙΟΒΕ, το Νοέμβριο, για την άγρια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και δεν έχουμε μάθει τα συμπεράσματά της;», τόνισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Και έθεσε και ένα δεύτερο ερώτημα στη ΝΔ: «Τι λέει η επιτροπή Πισσαρίδη για την ενσωμάτωση των εισοδημάτων σε ενιαία κλίμακα φορολογίας; Όπως έχει πει η Νέα Δημοκρατία, το σχέδιο ‘Ελλάδα 2.0’ είναι το Ευαγγέλιό της για θέματα φορολογίας».

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως, όσον αφορά στην κοστολόγηση των προγραμμάτων, «ό,τι και να λέει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγια του αέρα. Η ουσία είναι να πάμε σε μία ανεξάρτητη, αδιάβλητη αρχή, όπως είναι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής».

«Πώς θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ το ‘κρυφό’ του πρόγραμμα, ως αντιπολίτευση;»

Όσον αφορά στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος ξεκαθάρισε ότι «ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα έχει μία συγκεκριμένη πολιτική. Έχει στόχο να βοηθήσει τους χαμηλόμισθους, τους ανέργους, τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες».

«Φυσικά για 1.000, 2.000 άτομα, δεν είναι ευχάριστη αυτή η πολιτική», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «για όλους τους υπόλοιπους, τους 9.998.000 πολίτες είναι ανακουφιστική».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ακούμε ότι έχει δήθεν κρυφή ατζέντα το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό. Πώς γίνεται ένα κόμμα, το οποίο επιδιώκει να είναι η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης να έχει κρυφό πρόγραμμα; Για να το εφαρμόσει μετά τις εκλογές, πώς; Ως αντιπολίτευση;».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέδειξε τις αστοχίες της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «έχει υπερφορολογήσει με 5 δισ. παραπάνω ΦΠΑ τα χαμηλότερα και μεσαία στρώματα, όπου επιπίπτει η φορολογική ρομφαία. Τα 2/3 των φορολογικών εσόδων προέρχονται από έμμεσους φόρους, οι οποίοι πλήττουν περισσότερο τους αδύναμους».

Και προσέθεσε πως «εμείς λέμε ότι ο ΦΠΑ στα βασικά είδη και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πρέπει να μειωθούν. Το έχουν κάνει και άλλες χώρες. Γιατί η υπεραπόδοση των 5 δισ. είναι μία ληστρική υπεραπόδοση της κυβέρνησης της ΝΔ σε βάρος των πλέον φτωχών. Αυτά τα 5 δισ. προήλθαν από τις αυξημένες τιμές. Εμείς θέλουμε ο φτωχός, ο άνεργος, η μεσαία τάξη, ο αγρότης να μην επιβαρύνονται τόσο».

«Θέλουμε να είμαστε η κύρια δύναμη της αντιπολίτευσης»

Κληθείς να απαντήσει ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι «θέλουμε να είμαστε η κύρια και πλέον αποτελεσματική δύναμη της αντιπολίτευσης. Αυτό σημαίνει την άνοδο των ποσοστών μας, σε ποσοτικό επίπεδο και σε ποιοτικό επίπεδο, πριν και μετά τις εκλογές σημαίνει να κάνουμε την πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση, η οποία κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας της, είχε χαρακτηριστεί από πολύ έντονα φαινόμενα αλαζονείας, διαφθοράς, απευθείας αναθέσεων. Εμείς και μέσα και έξω από τη Βουλή, στους κοινωνικούς χώρους, στα ΜΜΕ, θα ασκήσουμε αυτή την αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε, επίσης, στο διαφορετικό μοντέλο αντιπολίτευσης που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα με τεράστια ιστορία και με μέλλον, όπως απέδειξαν και οι προηγούμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δική του φωνή, αλλά πάνω από όλα ασκεί αντιπολίτευση με μία άλλη κουλτούρα. Μία αντιπολίτευση που σημαίνει αντιθέσεις, αλλά σε κρίσιμα εθνικά θέματα και συνθέσεις, όπως συνέβη με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ, την Γαλλία και τις αμυντικές δαπάνες. Η δική μας είναι η πλέον αποτελεσματική αντιπολίτευση».

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024