Η σύζυγος του τούρκου πρέσβη μπαίνει στην κουζίνα για να φέρει το Χάται στην Αθήνα
Τι μαγείρεψε
Εβδομάδα τουρκικής κουζίνας στην Αθήνα με γεύσεις από το Χάταϊ. Θα μπορούσε να περάσει και απαρατήρητο παρ’ όλο που η τουρκική κουζίνα είναι ιδιαίτερα ελκυστική και αγαπητή στην Ελλάδα.
Ωστόσο η γιορτή που οργανώθηκε στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή είχε κάτι ιδιαίτερο, εκτός από το φαγητό αυτό καθαυτό. Στην κουζίνα μαζί με τον σεφ της πρεσβείας μπήκε και η σύζυγος του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Τσαγατάι Ερτζιγές η κυρία Χαλά Ερτζιγές.
Η Χαλά Ερτζιγές δεν ήταν απλός παρατηρητής, αλλά μαγείρεψε για τους καλεσμένους της αφού είναι και η ίδια σεφ και διατροφολόγος. Με τους 120 καλεσμένους να δοκιμάζουν 25 πιάτα με συνταγές από το Χάταϊ, την περασμένη Παρασκευή.
Ανάμεσα στους τυχερούς ήταν όπως μαθαίνουμε οι πρώην υπουργοί, Νότης Μηταράκης και Κώστας Φραγκογιάννης, αλλά και διπλωμάτες, όπως ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, σεφ, ειδικοί επί της γαστρονομίας, δημοσιογράφοι, αλλά και μέλη της τουρκικής κοινότητας.
Στην ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρέσβης Τσαγατάι Ερτζιγές τόνισε ότι η τουρκική κουζίνα είναι από τις πλουσιότερες κουζίνες του κόσμου, έχει μια ιστορία χιλίων και πλέον ετών και αποτελεί συνδυασμό των τοπικών γεύσεων της Ανατολίας και της παλατιανής κουζίνας των Σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο πρέσβης επεσήμανε ότι το Χάταϊ η κουζίνα του οποίου παρουσιάστηκε φέτος συμπεριλήφθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων στον τομέα της γαστρονομίας από την UNESCO το 2019. Παρών στην εκδήλωση ήταν σύσσωμη η διπλωματική αποστολή της Τουρκίας στην Ελλάδα.
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442