Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη εκδοχή του A6  στην τετράθυρη και την πρακτικότερη Avant εκδοχή του καθώς και του Α7 Sportback που υιοθετούν μια σειρά στοχευμένων βελτιώσεων σε σχεδιαστικό επίπεδο αλλά και μια πιο ορθολογική όσο και εμπλουτισμένη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την διάρθρωση των εξοπλιστικών εκδόσεων.

Το A6 είτε πρόκειται για την τετράθυρη είτε για την Avant έκδοσή του όσο και το Α7 Sportback, θα διατίθεται σε τρία εξοπλιστικά επίπεδα (Sport, S-Line και Black Edition) με τη βασική έκδοση να υιοθετεί πιο γενναιόδωρα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων φωτιστικών σωμάτων Matrix LED, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων καθισμάτων και πλήρως ασύρματων Apple CarPlay και Android Auto.

Κάθε ένα από τα παραπάνω εξοπλιστικά επίπεδα διαθέτει ανανεωμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες σύμφωνες με τον προσανατολισμό της κάθε έκδοσης και φυσικά νέες χρωματικές επιλογές τόσο για το εξωτερικό όσο και για τις επενδύσεις. Tην εικόνα συμπληρώνουν νέου σχεδιασμού τροχοί από 18 έως 19 ιντσών. Βελτιωμένες είναι και οι δυνατότητες των συστημάτων υποβοήθησης συμπεριλαμβανομένου ενός πιο προηγμένου συστήματος υποβοήθησης στάθμευσης.

Η γκάμα κινητήρων εξακολουθεί να αποτελείται από τετρακύλινδρους turbo βενζινοκινητήρες σε συνδυασμό ή μη με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και πετρελαιοκινητήρες καθώς και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Με εξαίρεση τη βασική έκδοση βενζίνης, όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης  quattro ενώ κοινό παρονομαστή αποτελεί το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Nα σημειωθεί ότι η Audi επέλεξε αυτήν την κάπως μετριοπαθή ανανέωση των A6 και A7 καθώς ήδη εξελίσσει την «νέα γενιά του» η οποία αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί τα πρωτότυπα A6 e-tron.