Φρίκη: Ακρωτηρίαζαν ανθρώπους και ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο έναντι συνδρομής
Σοκ και αποτροπιασμός από τη δράση κυκλώματος που ακρωτηρίαζε και ευνούχιζε ανθρώπους στη Βρετανία
Σοκ προκαλεί η δράση κυκλώματος στη Βρετανία που ακρωτηρίαζε και ευνούχιζε ανθρώπους και ανέβαζε τα βίντεο με τον βασανισμό τους στο διαδίκτυο, έναντι συνδρομής.
Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ο Μάριους Γκούσταφσον, 45 ετών, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δράστες έκαναν «ακραίες σωματικές τροποποιήσεις» σε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Γκούσταφσον. Αφαιρούσαν και εμπορεύονταν μέλη του σώματός τους και ανέβαζαν στο διαδίκτυο τα βίντεο.
Ο Γκούσταφσον, που κατάγεται από τη Νορβηγία αλλά ζει στο βόρειο Λονδίνο, δήλωσε αθώος. Αρνείται ότι προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες σε τρεις άνδρες μεταξύ 2018-19.
Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, στο Λονδίνο, τη Σκωτία και τη νότια Ουαλία. Από τα θύματά τους, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζονται, αφαιρούσαν κατά κύριο λόγο τα γεννητικά όργανα.
Παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τους όρχεις και τις θηλές του «εγκεφάλου» του κυκλώματος
Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Τζέικομπ Κρίμι-Άπλεμπι, 22 ετών, δήλωσε ένοχος και παραδέχτηκε ότι κατέψυξε το πόδι του Γκούσταφσον, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του. Τον περασμένο μήνα, δύο άλλοι άνδρες παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τα γεννητικά όργανα και τις θηλές του Γκούσταφσον. Ο κυριότερος συνεργάτης του, ο Πίτερ Γουέιτς, 66 ετών, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.
Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Γκούσταφσον ήταν ο επικεφαλής αυτής της ομάδας που βιντεοσκοπούσε τους ακρωτηριασμούς και αναρτούσε τα πλάνα στο διαδίκτυο, όπου κάποιοι πλήρωναν για να τα βλέπουν.
Η υπόθεση αναμένεται ότι θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2024.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΕΛΑΣ: Άρχισε η ανασύνθεση – Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει διέξοδο – Χωρίς ΚΟ η Νέα Αριστερά – Το ΠΑΣΟΚ πιέζεται
- Καιρός: Καλοκαιρινό σκηνικό με 34άρια – Πού αναμένονται απογευματινές μπόρες
- Το ταχίνι κάνει καλό και στην καρδιά;
- Πανελλαδικές 2026: Στα Μαθηματικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- Τζάνετ Τζάκσον: Ετοιμάζεται για τη συναυλία της στο Heritage Live Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Σχέση: 12 «παγίδες» που κάνουν τη ζήλια να αγγίζει το κόκκινο
- Αντριους Κουμπίλιους: Ετοιμη για υπογραφή η σύμβαση SAFE με την Ελλάδα
- Ο αείμνηστος αδερφός του Έντι Μέρφι «δήλωνε πάντα περήφανος για εκείνον»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442