Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Αγραβάνης απέναντι στο «κόκκινο» παρελθόν του

Ο Αγραβάνης απέναντι στο «κόκκινο» παρελθόν του

Στο ματς με το Περιστέρι, το τελευταίο της σειράς των ημιτελικών, για να επανέλθουμε στο σήμερα, ο Αγραβάνης έδειξε το πάθος που πάντα τον χαρακτηρίζει

Το στιγμιότυπο από το ματς του Σαββάτου στο Περιστέρι. Ο ΓΣΠ υποδέχεται τον ΠΑΟ και είναι αληθινά ανώτερος. Ο Δημήτρης Αγραβάνης εγκλωβισμένος στην αντίπαλη άμυνα και ίσως τη νευρικότητά του, κάνει λάθη αδυνατώντας να τελειώσει τις φάσεις και ο κόουτς Σερέλης τον αντικαθιστά. Προσπερνώντας τους καθισμένους στον πάγκο συμπαίκτες του, σφίγγει τις γροθιές, κάνει λες και κλωτσά τον αέρα και παίρνει θέση στην καρέκλα του.

Με ποιόν τα είχε ο διεθνής φόργουορντ; Μα, με τον εαυτό του! Γνωρίζει τι μπορεί να δώσει και εδώ και τέσσερις μήνες, από την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου που ντύθηκε στα πράσινα, δεν το έκανε. Δεν ήταν ο Αγραβάνης που πολλοί γνωρίζουν, δηλαδή ένας παίκτης όχι σούπερ, αλλά συνεπής, με καλό ρυθμό και μπόλικους πόντους στο ενεργητικό του.

Όλα αυτά έως χθες το απόγευμα στο ΟΑΚΑ. Εκεί, λες και γύρισε το …τσιπάκι! Ο Αγραβάνης από τους δύο πόντους και τα 11’ συμμετοχής του Σαββάτου, εκτοξεύτηκε στους 15 πόντους και τα 20’. Πάει να πει, βελτιώθηκε θεαματικά – έκανε την πλέον μεστή του εμφάνιση με το Τριφύλλι. Και ώ της σύμπτωσης, αυτό συμβαίνει λίγα 24ωρα πριν από το συναπάντημα της αθλητικής του ζωής. Το πρώτο τετ-α-τετ (σε τελικούς) με τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης από το 2013 έως το ’19, στο Νέο Φάληρο έδινε τις μάχες. Στο παρκέ του ΣΕΦ. Και κάποιες φορές έκανε βόλτες στο Παλαιό Φάληρο και στον δρόμο για την προπόνηση. Με την Ερυθρόλευκη τα έδωσε όλα και πολλοί θυμούνται ότι ναι μεν ο φοβερός και τρομερός Σπανούλης το ’16 υπέγραψε με τρίποντο τον τίτλο στον τέταρτο τελικό, αλλά στο ΟΑΚΑ, την ίδια βραδιά ο Αγραβάνης είχε οκτώ πόντους με δύο καθοριστικά τρίποντα. Ηταν ο δεύτερος τίτλος του με τον Ολυμπιακό, ο πρώτος είχε έρθει έναν χρόνο νωρίτερα.

Στο ματς με το Περιστέρι, το τελευταίο της σειράς των ημιτελικών, για να επανέλθουμε στο σήμερα, ο Αγραβάνης έδειξε το πάθος που πάντα τον χαρακτηρίζει. Ας πούμε ότι είναι και το …σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού του. «Το αίμα μου βράζει », είπε σε μια αποστροφή των δηλώσεών του, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε τον περασμένο χειμώνα  η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό. Πολλοί οπαδοί ήταν (και είναι, ίσως; ) επιφυλακτικοί. Αλλά ο παίκτης  έχει βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό: θέλει να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη, να τους πείσει ότι πάντα θα δίνει τα πάντα. Ακόμη κι αν κάτι δεν του βγαίνει, προφανώς και το πράττει. Το αναγνωρίζουν αρκετοί. Κυρίως τα συγγενικά του πρόσωπα, όπως ο αδελφός του που τον παρακολουθούσε το Σαββατόβραδο στο Περιστέρι.

Η συνέχεια και οι τελικοί με τον Ολυμπιακό που ασφαλώς είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024