Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Κανένας εφησυχασμός - Όλα ξεκινούν από την αρχή

Μητσοτάκης: Κανένας εφησυχασμός – Όλα ξεκινούν από την αρχή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το όραμά του για μία Κρήτη, η οποία θα είναι πράσινη - «πράσινη περιβαλλοντικά, γιατί είναι γαλάζια, μην μπλεκόμαστε», αστειεύθηκε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα στο πρόσωπό μου θα έχετε έναν σύμμαχο για όλα σας τα αιτήματα, για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία», υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τον συναντήσουν στις Βρύσες Αποκορώνου, στα Χανιά.

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, επισκέφθηκε περιοχές των Χανίων, όπου συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με τις παραδοσιακές κρητικές μαντινάδες.

«Πράσινη Κρήτη περιβαλλοντικά, γιατί είναι γαλάζια…»

«Θα συμπορευτούμε μαζί σε αυτό τον δρόμο της ανάπτυξης, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής συνοχής, σε αυτό τον δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Του οράματος το οποίο έχω για μία Κρήτη, η οποία θα είναι πράσινη – πράσινη περιβαλλοντικά, γιατί είναι γαλάζια, μην μπλεκόμαστε», αστειεύθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Για μία Κρήτη, η οποία πραγματικά θα είναι πρωταγωνίστρια», σημείωσε.

«Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, το λέω παντού το επαναλαμβάνω και σε εσάς», προειδοποίησε ενόψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, στις 25 Ιουνίου.

«Όλα ξεκινάνε από την αρχή, έχουμε τον αέρα στα πανιά μας»

«Εδώ δεν είναι σκορ πρώτου αγώνα, το οποίο το κρατάμε για τη ρεβάνς. Εδώ ξεκινάνε όλα από την αρχή. Οι κάλπες είναι άδειες, πρέπει να ξαναγεμίσουν. Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός. Δεν θέλω να ακούω κουβέντα ότι ‘έχουμε κερδίσει σίγουρα, άρα πάμε για άλλα’.

»Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Έχουμε τον αέρα στα πανιά μας, έχουμε το ρεύμα μαζί μας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση πολιτών στο Καστέλι Κισσάμου.

«Αυτό μας υποχρεώνει όμως, όχι να είμαστε αλαζόνες και να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα, το αντίθετο. Να είμαστε ακόμα πιο ταπεινοί και να έχουμε την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που εναποθέτει στις πλάτες μας ο ελληνικός λαός, ο κρητικός λαός», ανέφερε

Και ειδικά εδώ, «προσέθεσε», «να ξέρετε, στα Χανιά μας, αυτή την ευθύνη την αισθάνομαι προσωπικά ακόμα πιο έντονα».

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Πλατανιά, όπου περπάτησε στον εμπορικό δρόμο και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, που τον υποδέχθηκαν με κεράσματα και μαντινάδες, αλλά και με τουρίστες.

Οι μαντινάδες Μητσοτάκη στον Θέρισο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη συνέχεια, επισκέφτηκε το χωριό Θέρισος Χανίων, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Στρατηγείο της Επανάστασης του 1905 και να ξεναγηθεί από τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νίκο Παπαδάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν, είπε χαρακτηριστικά:

«Στο ερώτημα ‘γιατί είμαι στον Θέρισο;’, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μία μαντινάδα: Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω, για να σας δεσμευθώ, πως στα δύσκολα δε θα κάνω πίσω».

Δήλωσε πως αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο να βρίσκοται στον Θέρισο, «σε αυτό τον ιστορικό τόπο, ο οποίος είναι τόσο ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος το 1905 έφτασε σε αυτό εδώ το χωριό ηγέτης μίας επανάστασης, η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην ιστορία της Κρήτης, αλλά και στην ιστορία της Ελλάδος».

Και προσέθεσε πως «είναι πράγματι κάθε επίσκεψη στον Θέρισο μία ευκαιρία να αναλογιστούμε το έργο αυτού του σπουδαίου Κρητικού πολιτικού, τον τρόπο με τον οποίο γεφύρωσε τα επαναστατικά του ένστικτα με τον πραγματισμό του και κυρίως την ικανότητά του να μπορεί να βλέπει πάντα πιο μακριά, να σχεδιάζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της πατρίδας μας, όταν οι οι αντίπαλοί του αναλώνονταν σε μικρές τακτικές μάχες.

»Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για όλες και για όλους μας ένα ιστορικό παράδειγμα, ένας ηγέτης τον οποίον αξίζει, κυρίως η νεότερη γενιά, να μελετήσει. Και φυσικά για όλους μας – και ειδικά για εμένα – σημείο αναφοράς, καθώς εκτός από εξέχουσα ιστορική φυσιογνωμία υπήρξε συγγενής μου.

»Ο γέρο-Κωστής Μητσοτάκης ήταν ο μέντοράς του στην πολιτική, αυτός που τον εισήγαγε στην πολιτική. Και βέβαια, στο μουσείο του Θερίσου είχα τη μεγάλη χαρά να δω μία φωτογραφία του παππού μου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός εδώ στον Θέρισο, λίγο πριν ηγηθεί σώματος Κρητών εθελοντών να πολεμήσει στους Μακεδονικούς Αγώνες, να βρεθεί στο Μπιζάνι, στην Ήπειρο. Οι δεσμοί μεταξύ Κρήτης και Μακεδονίας είναι πολύ ισχυροί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι αυτή η επίσκεψή του έχει μία ξεχωριστή, μία ιδιαίτερη σημασία, ειδικά καθώς βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν από «κρίσιμες» εκλογές.

«Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πολιτικά σήμερα, παρά μόνο να υπενθυμίσουμε σε όλες και σε όλους πόσο μεγάλη σημασία έχει στις επόμενες εκλογές να υπάρχει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», τόνισε.

Και σημείωσε: «Την 21η Μαΐου, μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για μία Νέα Δημοκρατία ισχυρή, μία κυβέρνηση η οποία θα εγγυάται και τη σταθερότητα αλλά και την προκοπή του τόπου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε την επίσκεψή του με μία ακόμα μαντινάδα, με ένα πολιτικό μήνυμα:

«Καλοχαιρέτα τσι πεζούς όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν και αυτοί όταν θα ξεπεζέψεις».

«Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρη, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως νικητές των εκλογών, με σεμνότητα πάντα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024