Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Συγκλονίζει η σύζυγος του νεκρού εργάτη
«Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Έλεος, φτάνει. Απαιτώ να βρεθούν οι υπεύθυνο», αναφέρει , μεταξύ άλλων η σύζυγός του αδικοχαμένου εργάτη στο Πέραμα
Σε επιστολή της σε τηλεοπτικό σταθμό ενόψει και της νέας κινητοποίησης των εργαζομένων ζητά μεταξύ άλλων να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, να μην ξεχαστεί το συμβάν και να μην πονέσει άλλη οικογένεια άδικα.
«Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Έλεος, φτάνει. Απαιτώ να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Καλό ταξίδι στον υπέροχο πατέρα και σύζυγο που έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο εις βάρος κάποιων ανεύθυνων», ανέφερε μεταξύ άλλων η χήρα του νεκρού εργάτη, η οποία έστειλε μήνυμα για τη σημερινή απεργία των εργαζομένων στη Ζώνη.
Αναλυτικά:
«Καλημέρα σας. Είμαι η σύζυγος του αδικοχαμένου εργάτη στο Πέραμα. Θα ήθελα να μεταφέρετε τα λόγια μου εις μνήμην του συζύγου μου. Εύχομαι με τη σημερινή απεργία η φωνή των αγανακτισμένων πια εργαζομένων να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, να μην ξεχαστεί το συμβάν και να μην πονέσει άλλη οικογένεια άδικα. Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές. Έλεος, φτάνει. Απαιτώ να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Καλό ταξίδι στον υπέροχο πατέρα και σύζυγο που έχασε τη ζωή του για ένα μεροκάματο εις βάρος κάποιων ανεύθυνων. Με εκτίμηση σε όλες τις οικογένειες που χάνουν άδικα τους δικούς τους ανθρώπους».
Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος μετά το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 47χρονο εργαζόμενο στα ναυπηγεία.
Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 31 Μαΐου και καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο ενώ στις 19.00 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή, απαιτώντας την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Στο πλευρό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος τάσσονται και συνδικαλιστικοί φορείς από άλλους κλάδους.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων