Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επιθεώρηση Εργασίας: Ενισχύει τον ελεγκτικό μηχανισμό στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες

Επιθεώρηση Εργασίας: Ενισχύει τον ελεγκτικό μηχανισμό στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες

Τι δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής

Την ενίσχυση, με διπλή καθημερινή παρουσία, του ελεγκτικού μηχανισμού στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες, προανήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, διαβεβαιώνοντας ότι η Επιθεώρηση Εργασίας είναι βασικός αρωγός και θεματοφύλακας τήρησης των συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων στις ΝΕΖ, του υπηρεσιακού υπουργού και του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του διοικητή και στελεχών της Επιθεώρησης Εργασίας, της γενικής γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων και στελεχών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του αρχηγού και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, με θέμα τη λειτουργία των επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες (ΝΕΖ).

Το εργατικό δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

Αφορμή της συνάντησης ήταν το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος χθες, με τραγικό απολογισμό έναν νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες.

Πρόκειται για έναν 47χρονο εργάτη, χειριστή γερανού που μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Τζάνειο νοσοκομείο. Ο δεύτερος τραυματίας, που επίσης μεταφέρθηκε στο Τζάνειο, τραυματίστηκε στο πόδι. Ο τρίτος εργάτης φέρει χτυπήματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Οι τραυματίες συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έπεσε η σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να πλακώσει τους εργαζόμενους το πτερύγιο.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024