Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow: Sky is the limit...

Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow: Sky is the limit…

H βρετανική φίρμα, με αφετηρία την Cullinan Black Badge, παρουσιάζει ένα νέο χειροποίητο δημιούργημα με έμπνευση τον ουράνιο θόλο και αναμενόμενη σπανιότητα που στοιχειοθετείται από το τιράζ των μόλις 62 μονάδων

H RR φημίζεται για την δημιουργία των λεγόμενων bespoke περιορισμένων εκδόσεων οι οποίες αποσκοπούν να προσφέρουν σε όσους, ελάχιστους μπορούν να τις αποκτήσουν την αίσθηση μιας ιδιαιτερότητας και αποκλειστικότητας, εκτός φυσικά από την δεδομένη πολυτέλεια.

Σε αυτό ακριβώς το σκεπτικό εντάσσεται η Cullinan Blue Shadow η οποία πιάνει το νήμα από την ήδη αναβαθμισμένη έκδοση Black Badge, εμπλουτίζοντας την με ένα μεγάλο αριθμό ιδιαίτερων σχεδιαστικών χαρακτηριστικών και πρόσθετων στοιχείων, σχεδιασμένων και υλοποιημένων χειροποίητα αποκλειστικά για την περίσταση.

Αναμενόμενα η έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε 62 αντίτυπα τιμολογείται αρκετά υψηλότερα από την Black Badge με το ποσό να διαμορφώνεται σε περίπου 350.000 στερλίνες. Βέβαια αυτό ελάχιστη σημασία έχει μιας και όπως συνήθως ισχύει για τις αντίστοιχες εκδόσεις της RR, οι 62 μονάδες της Black Shadow έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους.

Ένα από τα πλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Black Shadow είναι ο νυχτερινός ουράνιος θόλος που κοσμεί το εσωτερικό της οροφής της και ο οποίος αποτελείται από 1.183 διαφορετικών αποχρώσεων «αστέρια» από οπτικές ίνες.

Για την ιστορία η συγκεκριμένη αποτύπωση είναι ρεαλιστική και αποτελεί «ακριβές αντίγραφο» της Γραμμής Karman, της εικόνας του νυχτερινού ουρανού σε απόσταση 62 μιλίων (100 χλμ.) από την επιφάνεια της γης, εξ ου και τα 62 αντίτυπα της έκδοσης.

Την εικόνα της οροφής συμπληρώνει μια κεντημένη στο χέρι άποψη της σελήνης αποτελούμενη από 250.000 ραφές η κατασκευή της οποίας χρειάστηκε δύο ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Την ίδια περίπου έμπνευση έχουν οι χρωματισμοί για το χρώμα του αμαξώματος με την ονομασία Stardust Blue καθώς η γραμμή Karman είναι το όριο μεταξύ «ουρανού» και απώτερου διαστήματος όπου το γαλάζιο αναμιγνύεται με το μαύρο.

Την εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες το σατινέ φινίρισμα της γρίλιας καθώς και η σκοτεινή απόχρωση των τροχών. Από το σκούρο μπλε μοτίβο δεν εξαιρείται το Spirit of Ecstasy το οποίο για την περίσταση βάφεται σε μια αντίστοιχη απόχρωση, ενώ ως κατασκευή αποτελεί προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Αναμενόμενα στους ίδιους χρωματισμούς μπλε-μαύρου υπακούν και οι επενδύσεις από ακριβό δέρμα του εσωτερικού. Η κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι κάθε κάθισμα επενδύεται με το γνωστό διάτρητο δέρμα το οποίο όμως έχει διατρηθεί χειροποίητα αριθμώντας 75.000 οπές σε ακανόνιστα μοτίβα που έχουν γίνει στο χέρι και υπακούν επίσης στην εικόνα της γης ιδωμένης από το διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση διατίθεται και με ένα κάλυμμα με αντίστοιχα μοτίβα αλλά και ενός αντίστοιχης απόχρωσης σετ αποσκευών. Οι σκληρές επιφάνειες επενδύονται με σκούρο ξύλο με μαύρο φινίρισμα και επίχρισμα που θυμίζει γυαλί και προσδίδει μια ιδιαίτερη λάμψη ενώ το παζλ συμπληρώνουν λεπτομέρειες από αλουμίνιο.

Ξεχωριστή θέση, στο κέντρο του ταμπλό έχει και ένας αντίστοιχων αποχρώσεων χρονογράφος με γαλάζιες ανοδιωμένες λεπτομέρειες ενώ δεν λείπει η ονομασία της έκδοσης στους αναβατήρες και μια φράση που αποτυπώνει την έμπνευση αλλά και την ταυτότητα της έκδοσης.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024