Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραδοχή του ΠΑΣΟΚ για αύξηση φορολογίας αποκαλύπτει η γαλάζια ομάδα αλήθειας

Παραδοχή του ΠΑΣΟΚ για αύξηση φορολογίας αποκαλύπτει η γαλάζια ομάδα αλήθειας

Η φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και η επιβάρυνση της πολύπαθης μεσαίας τάξης μπήκε στο στόχαστρο της γαλάζιας Ομάδας Αλήθειας, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του Κινήματος από την Ελένη Χρονοπούλου.

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αναλύσει η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας Ελένη Χρονοπούλου και η δυσκολία του εγχειρήματος αυξήθηκε όταν οι ερωτήσεις εστίασαν στις προτάσεις του κόμματος για τη φορολογική πολιτική.

«Θα μειώσουμε κάποιους φόρους και θα αυξήσουμε κάποιους άλλους» εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και την κοστολόγησή τους με την φράση αυτή να είναι αρκετή για «επίθεση» από την γαλάζια Ομάδα Αλήθειας που δημοσιεύει το βίντεο συνοδευόμενο από το φαρμακερό σχόλιο «Θα αυξήσουν φόρους, αλλά δεν είναι πρόχειροι να μας πουν ποιους και πόσο. Καταλάβαμε…»

Ερωτηθείσα δε η κυρία Χρονοπούλου επίμονα ποιοι φόροι προβλέπεται να αυξηθούν απάντησε «θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη», για τα δεινά της οποίας το ΠΑΣΟΚ έχει επιτεθεί πολλές φορές στην ΝΔ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάγοντας μάλιστα το θέμα σε μείζον όταν αρνούνταν κατηγορηματικά την συμμετοχή σε κυβέρνησης συνεργασίας. Τούτων δοθέντων ή πρόκειται για λεκτική αστοχία της κυρίας Χρονοπούλου -γιατί η «κακοποιημένη» μεσαία τάξη πάντα βρίσκει ένα τρόπο να «εκδικηθεί» θα σκεφτόταν ένα πονηρό με χιούμορ μυαλό- ή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να οριοθετήσει ποιους συμπεριλαμβάνει στη μεσαία τάξη.

Οι επίμαχες απαντήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» η κυρία Χρονοπούλου ρωτήθηκε από τον διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου», δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά, για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

• Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.

• Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;

• Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία […]

• Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε;

• Χρονοπούλου: Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά, ανακατανέμοντας τους φόρους, να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς.

• Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

• Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.

• Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε, μια και το λέτε… Ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, αυτό είναι ενδιαφέρον.

• Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Θα αυξήσουν φόρους, αλλά δεν είναι πρόχειροι να μας πουν ποιους και πόσο. Καταλάβαμε… pic.twitter.com/WzzWBGDTKf

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024