Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νάπολι: Ο Σπαλέτι που φεύγει κι αυτοί που προκρίνονται

Νάπολι: Ο Σπαλέτι που φεύγει κι αυτοί που προκρίνονται

Δυο ονόματα έχουν έρθει αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο για αντι-Σπαλέτι.

«Ο Σπαλέτι είναι ελεύθερος άνθρωπος. Ήρθε να μου πει ότι έχει κάνει το καλύτερο δυνατό εδώ και έχει τελειώσει ένας κύκλος. Μου είπε ότι έχει συμβόλαιο, αλλά ότι θα προτιμούσε να πάρει ένα σαββατοκύριακο χρόνο. Θα μπορούσα να του αρνηθώ; Μου έδωσε τόσα πολλά και τον ευχαριστώ. Ο Σπαλέτι φεύγει από τη Νάπολι. Θέλει να μείνει εκτός πάγκων για ένα χρόνο».

Αυτά δήλωσε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις διοικητικός ηγέτης των «παρτενοπέι», με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι τελικώς να αποχωρεί από τον πάγκο της Νάπολι.

Ο Σπαλέτι είναι η αλήθεια πως φέτος έφτιαξε μία εξαιρετική ομάδα αγοράζοντας παίκτες φθηνούς γενικά -όπως ο Κβίσα Κβαρατσχέλια- που με αυτόν στον πάγκο εκτόξευσαν την αξία τους. Πέρα από τον «Κβαραντόνα» βέβαια, στη Νάπολι ήρθαν μεταξύ άλλων ο Φρανκ Ανγκισά, ο Ματίας Ολιβέιρα καθώς και ο στόπερ Μιν Γιάε Κιμ.

Όλοι αυτοί μαζί με τον Βίκτορ Οσιμέν κάτω από τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού οδήγησαν την ιταλική ομάδα όχι μόνο στο πρωτάθλημα μετά από 30 και πλέον χρόνια, αλλά γενικότερα σε μια χρονιά με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, αφού αν και οι Ναπολιτάνοι αποκλείστηκαν για παράδειγμα στους «8» του Champions League από τη Μίλαν εντούτοις τους αναγνωρίστηκε το θεαματικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν κατά τη διάρκεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έργο Σπαλέτι λοιπόν αυτό και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι ένα. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του 64χρονου προπονητή που κατά πάσα πιθανότητα (όπως είπε και ο Ντε Λαουρέντις δηλαδή), θα πάρει off τη νέα χρονιά.

Ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Λουίς Ενρίκε. Ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο της Εθνικής της «φούρια ρόχα» τον Οκτώβριο του 2022 και από τότε είναι χωρίς ομάδα. Με τις Μπάγερν, Τσέλσι, Τότεναμ μεταξύ άλλων να μένουν χωρίς τεχνικό στις αρχές του 2023, ακούστηκε το όνομα του αλλά τελικώς δεν καρποφόρησε σε κανέναν από αυτούς τους συλλόγους το φλερτ.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα και συγκεκριμένα της «Gazzeta dello Sport» ο 53χρόνος είναι πρώτος στόχος της Νάπολι με το ηγέτη των «παρτενοπέι», Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να τον θέλει να ηγηθεί της ομάδας ωστόσο φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλον και μάλιστα Ιταλό.

Ο λόγος για τον Αντόνιο Κόντε που αποχώρησε τον Μάρτιο από την Τότεναμ. Ακούγεται έντονα ότι υπάρχει ενδιαφέρον της Νάπολι στο πρόσωπο του 53χρονου και μάλιστα αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια… Κοινώς οι «παρτενοπέι» έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να κλείσουν τον Κόντε αλλά τελικώς έμειναν στην προσπάθεια. Τώρα υπάρχει πρόσφορο έδαφος και όπως αναφέρεται από ιταλικά Μέσα συγκεκριμένα: «Υπάρχει ένα πάθος από τα παλιά με τον Κόντε με τον οποίο ήδη ξεκίνησε η επικοινωνία».

Δεδομένα πάντως ο Σπαλέτι δε θα μείνει και δεδομένα η Νάπολι θα ψαχτεί για καλό και έμπειρο τεχνικό. Οι δυο παραπάνω περιπτώσεις θεωρούνται ιδανικές. Τεχνικοί με παραστάσεις και εμπειρία από σπουδαίες διοργανώσεις οι Ενρίκε και Κόντε, ένας εκ των οποίων ίσως ηγηθεί των «παρτενοπέι».

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024