Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο κοντά είμαστε στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής σχολής διαχείρισης κινδύνων;

Πόσο κοντά είμαστε στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής σχολής διαχείρισης κινδύνων;

Με γνωμοδότηση του στο Συμβούλιο Περιφερειών της Ευρώπης, ο περιφερειακός σύμβουλος Christophe Clergeau ζήτησε να ενταθεί η προσπάθεια στις τοπικές κοινωνίες προς αντιμετώπιση των κινδύνων που τις απειλούν.

Η διαχείριση κινδύνων και κρίσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έχει προκαλέσει σειρά συζητήσεων στην Ευρώπη, με τον περιφερειακό σύμβουλο Christophe Clergeau της περιφερειακής ενότητας  Pays de la Loire να γνωμοδοτεί σχετικά με το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ο Σύμβουλος στην γνωμοδότηση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Περιφερειών προτείνει και την δημιουργία μια ευρωπαϊκής σχολής διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων για την παροχή δυνατοτήτων κατάρτισης, την ανάπτυξη επαγγελματικών πλαισίων και συστημάτων διαπίστευσης.

Ο Christophe Clergeau επίσης ζητάει ο πίνακας αποτελεσμάτων για την εδαφική τρωτότητα να αναπτυχθεί σε στενή συνεργασία με το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλύτερη κατανόηση και εξέταση των κινδύνων που σχετίζονται με τα τρωτά σημεία των τοπικών περιοχών και πληθυσμών.

Παράλληλα φρονεί ότι η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει σε μια νέα προσέγγιση κοινωνικής ετοιμότητας, σε μια συλλογική ικανότητα προετοιμασίας των κοινωνιών για τις μελλοντικές κρίσεις και καταστροφές, με έμφαση στην πολιτική, κοινωνική και ανθρώπινη διάσταση και αποδίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στους πλέον ευάλωτους· ενώ ζητάει επίσης  η ανθεκτικότητα στις κρίσεις και η αντιμετώπιση των κοινωνικών και εδαφικών τρωτών σημείων να καταστούν πολιτική και προγραμματική προτεραιότητα για την πολιτική συνοχής και να διεξαχθεί συζήτηση πολιτικής σχετικά με τη χρήση της μελλοντικής πολιτικής συνοχής για την αντιμετώπιση αυτών των τρωτών σημείων με βάση τον πίνακα αποτελεσμάτων για την εδαφική τρωτότητα.

Τέλος, προτείνει νέες πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών, την παροχή κατάρτισης για τις πρώτες αντιδράσεις και την παροχή πρώτων βοηθειών στους νέους και για την προώθηση της εθελοντικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024