Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin DB12 Volante: H αυτονόητα, ανοιχτή συνέχεια ενός «super tourer»

Aston Martin DB12 Volante: H αυτονόητα, ανοιχτή συνέχεια ενός «super tourer»

Μετά την άρτι αποκαλυφθείσα coupe, τη σκυτάλη στα πεδία δοκιμών παίρνει η ανοιχτή έκδοση της DB12 η οποία θα υπόσχεται μια ομοίως αναβαθμισμένη όσο και συναρπαστική εμπειρία

Φωτογραφίες: Automedia

Πριν λίγες ημέρες η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την διάδοχο της DB11 που, αυτονόητα υιοθέτησε την ονομασία DB12 αλλά και τον τίτλο του «πρώτου παγκοσμίως super tourer» χάρη στον συνδυασμό υψηλότερης ισχύος και μια σειράς εκτεταμένων βελτιώσεων που υπόσχονται περισσότερη μια περισσότερο δυναμική εμπειρία από ποτέ.

Όπως όλα δείχνουν, η βρετανική φίρμα έχει ήδη από καιρό δρομολογήσει και την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου η οποία εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό να πραγματοποιεί σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών εξέλιξης.

Παρά το εκτεταμένο καμουφλάζ η DB12 Volante όπως θα ονομάζεται, βάσει της συνήθους τακτικής των Βρετανών, δεν διαφέρει ριζικά από την coupe έκδοση με εξαίρεση φυσικά την απουσία σταθερής μεταλλικής οροφής προς όφελος μιας αναδιπλούμενης υφασμάτινης.

Όπως και η coupe DB12, η Volante θα υιοθετήσει εξίσου ένα ισορροπημένο από πλευράς φυσικών διακόπτων και οθονών/χειριστηρίων αφής εσωτερικό με την Aston Martin να πριμοδοτεί περισσότερο από ότι συνηθίζουν οι κατασκευαστές στις ημέρες μας τους πρώτους, καθώς στην κεντρική κονσόλα, εκτός από την νέα οθόνη των 10,25 ιντσών παρεπιδημούν μια σειρά από «χειροπιαστά» χειριστήρια που εκτός από τον κλιματισμό και άλλα περιφερειακά συστήματα δίνουν άμεση πρόσβαση στις ομολογουμένως πολυάριθμες ρυθμίσεις του πλαισίου.

Σε απόλυτη συμφωνία με την coupe έκδοση, η DB12 Volante θα είναι διαθέσιμη με μια εκτεταμένα αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 των 4,0 λίτρων δια χειρός Mercedes-AMG η οποία υπόσχεται απόδοση 680 ίππους και 800 Nm ροπής. Δεν αποκλείεται βέβαια ο χρόνος επιτάχυνσης να απαιτεί λίγα δέκατα του δευτερολέπτου παραπάνω για την επιτάχυνση από σε σχέση με την coupe έκδοση η οποία απαιτεί 3,5 δευτερόλεπτα για το 0-96 χλμ./ώρα. εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους της cabriolet ως απόρροια της ενίσχυσης της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η πρεμιέρα της Volante θα πρέπει να αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς. Αυτό που ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί και για την περίπτωση της ανοιχτής έκδοσης είναι το κατά πόσο θα υπάρξει και  V12 έκδοση ή αν το συγκεκριμένο μοντέλο θα αποτελέσει το σημείο καμπής που η βρετανική φίρμα θα αποχωριστεί τους V12 προς όφελος μικρότερων όσο και υβριδικών συνόλων με το βλέμμα στο μέλλον.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024