Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζαμάλ Μουσιάλα: Απλά ο κορυφαίος της Μπάγερν φέτος! (pics, vid)

Τζαμάλ Μουσιάλα: Απλά ο κορυφαίος της Μπάγερν φέτος! (pics, vid)

Ο Μουσιάλα έβγαλε τα… κάστανα απ’ τη φωτιά δίνοντας το τρόπαιο του πρωταθλητή στη Μπάγερν αποδεικνύοντας ότι φέτος είναι ο καλύτερος παίκτης των Βαυαρών.

Η Μπάγερν Μονάχου σε ένα πραγματικό θρίλερ κέρδισε την Κολωνία εκτός έδρας με 2-1, και σε συνδυασμό με το «Χ» της Ντόρτμουντ εντός έδρας κόντρα στην Μάιντς (2-2), κατέκτησε -στην ισοβαθμία με τους Βεστφαλούς- ακόμα μία φορά την κούπα του πρωταθλητή στη Γερμανία.

Οι Βαυαροί κατέκτησαν συγκεκριμένα, το 33ο τρόπαιο του γερμανικού πρωταθλήματος στην ιστορία τους και το 11ο συνεχόμενο δείχνοντας πως στη Bundesliga είναι απόλυτοι κυρίαρχοι. Βέβαια για να κερδίσει η ομάδα του Μονάχου το Σάββατο χρειάστηκε ένα τρομερό τέρμα του Τζαμάλ Μουσιάλα.

Ο νεαρός άσος πέρασε στο 85ο λεπτό του αγώνα ως αλλαγή για την ομάδα του Τούχελ, και τέσσερα λεπτά αργότερα αφού πήρε τη μπάλα από τον Γκνάμπρι, έκανε μία περιστροφή γύρω από τον εαυτό του και εκτέλεσε με το δεξί, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σβέμπε, στέλνοντας τους συμπαίκτες και τον κόσμο της ομάδας στα… ουράνια!

Και η αλήθεια είναι ότι φέτος ο Μουσιάλα αν και είναι μόλις 20 χρονών ήταν κομβικός παίκτης για τη Μπάγερν. Ο MVP της, ο καλύτερος όλων και αυτό αποδεικνύουν και οι αριθμοί του.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός φέτος μέτρησε στην Bundesliga 33 συμμετοχές με 12 τέρματα και 13 ασίστ. Κοινώς ήταν εμπνευστής ή σκόρερ σε 25 τέρματα συνολικά για την ομάδα του Μονάχου, πολύ πίσω από τον επόμενο που είναι ο Γκνάμπρι ο οποίος έχει σκοράρει ή δημιουργήσει τα 19 τέρματα των Βαυαρών, με τον Τόμας Μίλερ να έρχεται τρίτος και καταϊδρωμένος με 15 γκολ ή δημιουργίες.

Εκτός αυτού ο Μουσιάλα πέρα από σκόρερ είναι και ένας εξαιρετικός πλέι μέικερ για τους Βαυαρούς όντας στις περισσότερες περιπτώσεις το δεκάρι τους, και ο κύριος εκφραστής των επιθετικών τους εμπνεύσεων για αυτό και τα περισσότερα τέρματα ήρθαν από τα δικά του πόδια.

Μπορεί λοιπόν ο πρώτος σκόρερ των Βαυαρών φέτος να ήταν ο Γκνάμπρι με 14 γκολ, ωστόσο ο Μουσιάλα ήταν όλα τα λεφτά…

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό πάντως με τον γεννημένο στην Αγγλία νεαρό, είναι το ποσοστό των γκολ ή ασίστ ανά ματς. Ο Μουσιάλα έχει 0,75 τέρματα ή ασίστ ανά παιχνίδι την ώρα που οι Γκνάμπρι και Μίλερ είναι στο 0,58 ενώ ο Σανέ πολύ πίσω στο 0,45.

Το παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φέτος, με τα κατορθώματά του εκτίναξε και την αξία του βάση transfermarkt στα 110 εκατομμύρια ευρώ.

Έχει συμβόλαιο με τους Βαυαρούς μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και όπως ακούγεται, η διοίκηση της Μπάγερν έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις μαζί του για την ανανέωσή του, με τον ίδιο να είναι θετικός, ωστόσο βιασύνη δεν υπάρχει.

Το συμβόλαιο πάντως -σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας- του νεαρού δεν θα είναι για πολλά έτη, θα φέρει σίγουρα πολύ περισσότερες απολαβές από αυτές που έχει τώρα, μα πάνω απ’ όλα θα κόψει και τον… βήχα των Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ που τον γλυκοκοιτάζουν.

Ήταν φέτος ο καλύτερος πoδοσφαιριστής των Βαυαρών και φυσικά θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν. Νέος, εξελίξιμος, ηγετικός, τι άλλο να ζητήσει η ομάδα του Μονάχου από αυτόν;

Υγ: Ναι μεν η Μπάγερν πήρε το πρωτάθλημα αλλά η χρονιά σε γενικές γραμμές δεν πήγε καλά. Η διοίκηση το είδε αυτό και ήδη παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Καν και Σαλιχάμιτζιτς…

Ο Τούχελ πάντως, θα έχει χρόνο να κάνει σωστή προετοιμασία και να φέρει την τους Βαυαρούς εκεί που μας έχουν συνηθίσει. Στις επάλξεις!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024