Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η νύφη της Τίνα Τέρνερ αποκαλύπτει τον πόνο που της προκάλεσαν τα παιδιά της

Η νύφη της Τίνα Τέρνερ αποκαλύπτει τον πόνο που της προκάλεσαν τα παιδιά της

«Η Τίνα Τέρνερ ζούσε με αγωνία για χρόνια, αλλά η μεγαλύτερη στενοχώρια της ήταν τα παιδιά της»: Η νύφη της τραγουδίστριας, Αφίντα Τέρνερ, αποκαλύπτει τους φόβους της ότι ο γιος της Ρόνι θα «γινόταν σαν τον βίαιο πατέρα Άικ - και πώς δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει την καταστροφή από την αυτοκτονία του γιου της, Κρεγκ.

Η αλήθεια για τα αγωνιώδη τελευταία χρόνια της Τίνα Τέρνερ και τις πολλές μάχες υγείας που αντιμετώπισε μέχρι το θάνατό της αποκαλύφθηκε με κάθε λεπτομέρεια από τότε που το μουσικό είδωλο έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Η δύναμη και η ανθεκτικότητά της κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει εξυμνηθεί από πολλούς φίλους, συγγενείς και θαυμαστές της τις τελευταίες ημέρες – αλλά τώρα, ένα άτομο που την γνώριζε πιο στενά από όσο θα μπορούσαν ποτέ οι περισσότεροι, ανοίγεται για τον πολύ προσωπικό πόνο με τον οποίο η Τίνα πάλευε πολύ πριν διαγνωστεί με κάποια ασθένεια.

Μουσικός, όπως και η πεθερά της

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τον θάνατο της Τίνα στις αρχές της εβδομάδας, η νύφη της τραγουδίστριας, Αφίντα Τέρνερ, ανοίγεται με καυστικές λεπτομέρειες για την απίστευτη οδύνη που υπέστη ως μητέρα.

Μιλώντας αποκλειστικά στη DailyMail.com από το σπίτι της στη Γαλλία, η 46χρονη Αφίντα, η οποία όπως και η πεθερά της είναι επίσης μουσικός, αποκάλυψε την αλήθεια για τους σπαρακτικούς φόβους της Τίνα ότι ο γιος της, Ρόνι, θα «γινόταν σαν τον βίαιο πατέρα του Άικ Τέρνερ, καθώς  και τη θλίψη για την αυτοκτονία του άλλου της γιου, του Κρεγκ, η οποία θόλωσε τη ζωή της μέχρι τη μέρα που πέθαινε».

Αποκάλυψε επίσης το σοκ της οικογένειας για τον θάνατο της Τίνα – παραδεχόμενη ότι, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι ήταν άρρωστη για τόσο καιρό, η δύναμη και η ανθεκτικότητά της τους έκανε όλους να πιστεύουν ότι θα ζούσε για πάντα.

«’Ήταν άρρωστη για πολύ καιρό, αλλά ήταν και εξαιρετικά δυνατή» είπε η Αφίντα. «Πάλευε για τη ζωή της από το 2017 μέχρι σήμερα. Γνωρίζαμε πόσο άρρωστη ήταν, αλλά τα πήγαινε τόσο καλά που αυτό δεν ήταν αναμενόμενο».

Με την πάροδο των ετών, η Τίνα ταλαιπωρήθηκε από μια σειρά σοβαρών παθήσεων, όπως υπέρταση που οδήγησε σε εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο του εντέρου και διαταραχή μετατραυματικού στρες.

Παρόλα αυτά, η Αφίντα λέει ότι ο θάνατός της συγκλόνισε τα επιζώντα μέλη της οικογένειάς της μέχρι τα εσώψυχά τους.

Η Αφίντα και ο Ρόνι / Photo: Instagram

Και ο άλλος γιος της, ο Ρόνι, πέθανε πέντε μήνες πριν

Η είδηση του θανάτου της Τίνας αποτέλεσε ακόμη μεγαλύτερο σοκ για την οικογένεια, επειδή εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν το σπαρακτικό τους πένθος από την απώλεια του γιου της, του εκλιπόντος συζύγου της Αφίντα, του Ρόνι, ο οποίος πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου τον Δεκέμβριο – μόλις πέντε μήνες πριν πεθάνει η μητέρα του.

Ήταν μια σχεδόν αδιανόητη τραγωδία για την Τίνα, η οποία ήταν, όπως λέει η Αφίντα, ήταν ήδη «εξαιρετικά άρρωστη» όταν πέθανε ο γιος της και η οποία είχε ήδη χάσει έναν γιο, τον Κρεγκ, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε το 2018 σε ηλικία 59 ετών.

Σύμφωνα με την Αφίντα, «η απώλεια του Κρεγκ ήταν μια στενοχώρια που η Τίνα κουβαλούσε μαζί της κάθε μέρα – ακόμη και όταν πάλευε με τη δική της προβληματική υγεία».

«Αν χάσεις ένα παιδί ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, θα κλαις κάθε πρωί και κάθε βράδυ».

Ωστόσο, λέει ότι η Τίνα βρήκε δύναμη στη βουδιστική της πίστη, προσθέτοντας ότι το μόνο αμυδρό φως που βγήκε από το θάνατο της πεθεράς της είναι η γνώση ότι επιτέλους επανενώθηκε με τους γιους της.

«Ποτέ δεν είχαν χρόνο να περάσουν μαζί και τώρα είναι και οι τρεις τους μαζί».

Δείτε το βίντεο

Πέντε χρόνια πριν είχε χαθεί και ο άλλος γιος, Κρεγκ

Ο Κρεγκ ήταν το μοναδικό παιδί της Τίνα από τη σχέση της με τον σαξοφωνίστα των Kings of Rhythm, τον Ρέιμοντ Χιλ, και τον γέννησε όταν ήταν μόλις 18 ετών. Όταν έμαθε την είδηση της αυτοκτονίας του, η Τίνα έπαθε σοκ – παραδεχόμενη τότε σε δημόσια δήλωσή της ότι πίστευε ότι ήταν πιο ευτυχισμένος από ποτέ, έχοντας βρει τον έρωτα με μια γυναίκα που σχεδίαζε να συστήσει στη μητέρα του.

«Ακόμα δεν ξέρω τι τον οδήγησε στα άκρα» δήλωσε στο BBC. «Επειδή σε εκείνο το στάδιο μου είχε πει ότι δεν είχε γνωρίσει ποτέ γυναίκα για την οποία ένιωθε έτσι.

»Θα την έφερνε να με συναντήσει για τα γενέθλιά του, τον Αύγουστο. Είχε διακοσμήσει το διαμέρισμά του, που του είχα αγοράσει πριν από χρόνια.

»Δεν έχω ιδέα τι τον τράβηξε προς τα κάτω, εκτός από κάτι που τον τραβούσε πάντα, η μοναξιά. Νομίζω ότι πάντα λαχταρούσε να είναι μόνος του».

Μόλις πέντε χρόνια αφότου πέθανε ο Κρεγκ, η Τίνα έχασε τον δεύτερο γιο της, τον Ρόνι, από μια σοβαρή μορφή καρκίνου του παχέος εντέρου, ο οποίος του στοίχισε τη ζωή μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη διάγνωσή του – μια απώλεια που άφησε τόσο τη μητέρα του όσο και τη σύζυγό του «τραυματισμένους», λέει η Αφίντα.

«Με κατέστρεψε. Με τραυμάτισε» παραδέχτηκε ειλικρινά. «Μου ήταν δύσκολο να μείνω στο σπίτι, έχασα βάρος.

»Η Τίνα ήταν ήδη εξαιρετικά άρρωστη όταν διαγνώστηκε ο Ρόνι, δεν μπορούσε να πετάξει στο Λος Άντζελες και να τον φροντίσει. Έπρεπε να τα κάνω όλα μόνη μου».

Δύναμη της φύσης και αντοχή

Παρόλο που η Τίνα ήταν πολύ άρρωστη για να φροντίσει τον γιο της τις τελευταίες εβδομάδες, η Αφίντα λέει ότι η περιβόητη «δύναμη της φύσης και αντοχή» της ήταν ξεκάθαρα ορατή στον Ρόνι, ακόμη και όταν πάλευε με τον καρκίνο που κατέστρεψε την υγεία του τόσο γρήγορα.

Ήταν, εξήγησε, μια απόδειξη της απίστευτης ανθεκτικότητας της οικογένειας το γεγονός ότι και οι δύο παρέμειναν τόσο δυνατοί τις τελευταίες εβδομάδες τους στη γη.

«Πιστεύω ότι είναι δύναμη της φύσης και της αντοχής» είπε. Πιστεύω ότι γεννιέσαι έτσι. Γεννιέσαι με το είδος της ενέργειάς της. Και ο Ρόνι ήταν έτσι. Ήταν τόσο δυνατός. Δεν αρρώσταινε ποτέ.

«Μια φορά ήταν στο χιόνι με τα μακριά του ράστα μαλλιά και του είπα ότι θα αρρωστήσεις και μου είπε: «Όχι, δεν αρρωσταίνω!». Οι δυο τους είχαν πολύ δυνατά γονίδια».

Αν και ο Ρόνι κληρονόμησε το απίστευτο πνεύμα της μητέρας του, η Αφίντα αποκάλυψε ότι η Τίνα φοβόταν για χρόνια ότι θα «γινόταν σαν τον πατέρα του Άικ – ο οποίος, όπως είπε η τραγουδίστρια, την υπέβαλε σε χρόνια κολασμένης κακοποίησης κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ξεκινώντας από την πρώτη νύχτα του γάμου τους, όταν αποκάλυψε ότι την ανάγκασε να επισκεφθεί έναν οίκο ανοχής».

Σε μια απίστευτη παραδοχή, η Αφίντα λέει ότι η Τίνα – η οποία υιοθέτησε επίσης δύο από τους γιους του Άικ από προηγούμενη σχέση – την προειδοποίησε πραγματικά να απομακρυνθεί από τον Ρόνι, τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους, από τρόμο μήπως υποβληθεί μία ακόμη γυναίκα στο είδος της κακοποίησης που αντιμετώπισε η ίδια στα χέρια του συζύγου της για τόσο καιρό.

«Η Τίνα μερικές φορές μου έλεγε: «Δεν θέλεις να μείνεις μαζί του. Θα γίνει σαν τον πατέρα του»» αποκάλυψε η Αφίντα. «Είναι αρκετά σπάνιο για μια μητέρα να το λέει αυτό».

Παραδέχεται ότι, στην αρχή της σχέσης της με τον Ρόνι, φαινόταν ότι οι φόβοι της Τίνα μπορεί να γίνονταν πραγματικότητα, εξομολογούμενη ότι ο σύντροφός της άρχισε να δείχνει σημάδια του είδους της συμπεριφοράς για την οποία την είχε προειδοποιήσει η μητέρα του.

«Στην αρχή, ήταν κάπως σαν τον πατέρα του, αλλά μετά από αυτό πήγαινε πολύ καλά», αποκάλυψε, σημειώνοντας ότι ξεκαθάρισε στον Ρόνι ότι δεν θα έμενε μαζί του αν η συμπεριφορά του συνεχιζόταν.

«Έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να με κρατήσει. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο γιατί δεν ήμουν πρόθυμη να μείνω μαζί του».

Τον έκανε να σταματήσει να πίνει

Πριν γνωρίσει την Αφίντα, ο Ρόνι είχε αντιμετωπίσει ένα ιστορικό συλλήψεων που σχετίζονταν με ναρκωτικά και συνελήφθη τον Αύγουστο του 1999 για κατοχή κοκαΐνης – με τις αρχές να ισχυρίζονται ότι πουλούσε τα ναρκωτικά.

Η σύλληψη έγινε μόλις δύο χρόνια μετά την καταδίκη του για κατοχή ελεγχόμενης ουσίας μόλις δύο χρόνια νωρίτερα, καθώς και για πώληση ελεγχόμενης ουσίας το 1987 και κατοχή κοκαΐνης το 1988.

Η χρήση κοκαΐνης από τον Ρόνι ήταν ένας οδυνηρός απόηχος των αγώνων του ίδιου του πατέρα του, οι οποίοι τελικά θα του στοίχιζαν τη ζωή, όταν πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2007 από υπερβολική δόση κοκαΐνης.

Η Αφίντα πιστεύει ότι ο Ρόνι αγωνιζόταν κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας – κατά το μεγαλύτερο μέρος της οποίας οι γονείς του εργάζονταν – εξηγώντας ότι, στη θέση του χρόνου που ο σύζυγός της θα ήθελε να έχει περάσει με τον πατέρα του, ο Άικ προσέφερε οικονομικές ανταμοιβές και πλούσια δώρα.

«Ο Ρόνι ήταν εξαιρετικά ευαίσθητος» αποκάλυψε. «Μου είπε ότι ο πατέρας του τού έδινε 100 δολάρια κάθε μέρα. Αυτός, ο Κρεγκ, ο Μάικ και ο Άικ Τζούνιορ έπαιρναν τα καλύτερα δώρα από τον πατέρα τους όταν επέστρεφε από την περιοδεία. Μου είπε ότι ο Άικ αγόρασε μια Porsche για τον Κρεγκ».

Όταν η Αφίντα γνώρισε για πρώτη φορά τον Ρόνι, λέει ότι ήταν «βαρύς πότης», ωστόσο επιμένει ότι είχε αλλάξει τρόπο ζωής πολύ πριν διαγνωστεί με καρκίνο.

«Τον έκανα να σταματήσει να πίνει και να πηγαίνει στο γυμναστήριο. Τα πήγαινε πολύ καλά» θυμάται.

Ωστόσο, το 2022, η υγεία του Ρόνι πήρε ξαφνικά μια στροφή προς το χειρότερο – και η Αφίντα επέστρεψε στο σπίτι από μια περιοδεία για να διαπιστώσει ότι ήταν απίστευτα άρρωστος.

«Ήμουν σε περιοδεία για δύο εβδομάδες. Γύρισα πίσω και το στομάχι του ήταν τεράστιο» αποκάλυψε.

Ο Ρόνι με την μητέρα του / Photo: Instagram

Δεν έφταιγαν τα χάμπουργκερ

«Ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μου είπε: «Όταν είσαι σε περιοδεία δεν μαγειρεύεις για μένα. Έτσι, τρώω μόνο χάμπουργκερ» συνεχίζει η Αφίντα.

«Αλλά ήξερα ότι η κατάστασή του δεν προκλήθηκε από ένα χάμπουργκερ. Οπότε, τον πήγα στα επείγοντα για να του κάνω μια εξέταση. Κάθε μήνα για δέκα χρόνια, έκανε εξετάσεις αίματος επειδή έπινε πολύ».

Το ζευγάρι έλαβε την καταστροφική διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου – ωστόσο η Αφίντα λέει ότι ο Ρόνι ήταν έτοιμος να πολεμήσει την ασθένεια με την ίδια μαχητική στάση που είχε κάνει η μητέρα του για μεγάλο μέρος της ζωής της.

«Όταν πήραμε τα αποτελέσματα ότι επρόκειτο για καρκίνο του παχέος εντέρου, ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε χημειοθεραπεία» αποκάλυψε. «Και μία εβδομάδα μετά το αποτέλεσμα απεβίωσε. Και τώρα έχει πεθάνει και η μητέρα του».

Η Αφίντα λέει ότι ακόμα συγκλονισμένη από τον θάνατο του συζύγου της, βρήκε μια μικρή παρηγοριά στο γεγονός ότι ο Ρόνι και η Τίνα έχουν τώρα επανενωθεί – μαζί με τον Κρεγκ.

Και, όπως έκανε και η Τίνα για τόσο καιρό, η Αφίντα σκοπεύει να αναζητήσει παρηγοριά στη μουσική της – κάτι που, όπως λέει, αποτέλεσε βασικό μέρος του ισχυρού δεσμού της με την πεθερά της, καθώς και των κοινών τους προσωπικοτήτων που ξεπερνούσαν τη ζωή.

«Είμαι πολύ ειλικρινής και μερικές φορές μπορώ να είμαι πολύ σοκαριστική» αστειεύεται η Αφίντα, «η Τίνα ήταν το ίδιο. Μερικές φορές οι άνθρωποι απλά σοκάρονται όταν με βλέπουν, λένε, «Ω, Θεέ μου». Όταν με είδε για πρώτη φορά η Τίνα σοκαρίστηκε λίγο. Αλλά αφού μιλήσαμε, το ξεπέρασε. Με κατάλαβε».

Μοιάζει με την πεθερά της

Πιστεύει επίσης ότι οι ομοιότητές της με την Τίνα βοήθησαν να αποτελέσουν τα θεμέλια της πολυετούς σχέσης της με τον Ρόνι, ο οποίος, όπως λέει, πάλευε πάντα να βρει μια γυναίκα που να τον καταλαβαίνει με τον τρόπο που τον καταλάβαινε η μητέρα του.

«Ίσως γι’ αυτό ο Ρόνι ήταν τόσο ερωτευμένος μαζί μου, γιατί δεν είχε τόσο μεγάλη ιδέα για τις γυναίκες» είπε. «Μια γυναίκα δεν ήταν ποτέ αρκετά καλή γι’ αυτόν».

Η Αφίντα λέει ότι δεν γνωρίζει ακόμη ποια είναι τα ακριβή σχέδια για την κηδεία της Τίνα – ωστόσο έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στον σύζυγο της πεθεράς της, Έρβιν Μπαχ, τον οποίο επαίνεσε επειδή υπήρξε στυλοβάτης της τραγουδίστριας για τόσα χρόνια.

«Θα γίνει κηδεία, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που την οργάνωσε» εξήγησε. «Το χειρίζεται ο σύζυγός της, όπως τα πάντα εδώ και πολλά χρόνια».

Μέχρι η Αφίντα να μπορέσει να αποχαιρετήσει την Τίνα στην επίσημη κηδεία της, λέει ότι θα συνεχίσει να τιμά την κληρονομιά της με τον υπόλοιπο κόσμο – ενώ παράλληλα θα αναζητά παρηγοριά στη γλυκόπικρη σκέψη ότι η πεθερά της έχει επανενωθεί με τα παιδιά που τόσο πολύ αγαπούσε.

«Η Τίνα Τέρνερ θα είναι μαζί μας για πάντα. Αναπαύσου εν ειρήνη με τους δύο γιους σου, τον Ρον και τον Κρεγκ. Σας αγαπώ όλους πάρα πολύ».

Δείτε το βίντεο 

*Με στοιχεία από dailymail.co.uk

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024