Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Βιβλίο επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη μετά από... σχεδόν 100 χρόνια

ΗΠΑ: Βιβλίο επιστράφηκε σε δημόσια βιβλιοθήκη μετά από… σχεδόν 100 χρόνια

Το είχε δανειστεί η γυναίκα του παππού του και δεν επιστράφηκε μέχρι σήμερα

Σχεδόν έναν αιώνα περίμενε δανειστική Δημόσια Βιβλιοθήκη της St. Helena στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, για να της επιστραφεί βιβλίο που είχε δανειστεί μια γυναίκα το 1926!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα φθαρμένο αντίγραφο του 1892 του βιβλίου «A Family History of the United States» του ιστορικού Benson Lossing, το οποίο έκπληκτοι οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης είδαν να το επιστρέφει ένας άνδρας σχεδόν έναν αιώνα μετά την ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να επιστραφεί.

Ο Jim Perry εξήγησε πως πήγε το βιβλίο στη βιβλιοθήκη αγνοώντας ότι αποτελούσε μέρος της συλλογής του ιδρύματος, απλώς θεώρησε ότι μπορεί να το θέλουν γιατί είναι παλιό. «Είναι ένα παλιό βιβλίο που είναι στην οικογένειά μου εδώ και δεκαετίες» τούς είπε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην Washington Post.

«Το είχα μέσα σε κούτες»

Ύστερα έρευνα, ο Perry κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το είχε δανειστεί η σύζυγος του παππού του, ενδεχομένως για να διδάξει τις κόρες της την αμερικανική ιστορία. «Είναι σίγουρα το παλαιότερο που έχω δει» είπε ο Chris Kreiden, διευθυντής της βιβλιοθήκης. «Μας έχουν επιστρέψει πράγματα ύστερα από δύο ή τρία χρόνια, ίσως πέντε, αλλά ποτέ μετά από τόσο διάστημα».

Ο Perry δήλωσε πως το βιβλίο ήταν μέσα σε κούτες, στο πατρικό του σπίτι, για μερικά χρόνια, ενώ το είχε πάρει μαζί του και όταν μετακόμισε στη Νάπα το 2015.  «Δεν ήξερα πόσο ιδιαίτερο ήταν» είπε ο ίδιος.

Το ευτύχημα για τον ίδιο ήταν πως μετά το 2019 η βιβλιοθήκη έχει σταματήσει να χρεώνει τις καθυστερήσεις, γλιτώνοντας έτσι πρόστιμο 1.700 ευρώ.

Only in

Μπορεί ένα έργο τέχνης να θεωρηθεί πορνό;

Από εγκαταστάσεις που θυμίζουν σεξουαλικά βοηθήματα, μέχρι γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως τραπέζια, ένα «σκάνδαλο» δρόμος / Κείμενο: Ιόλη Μπέη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023