Άλλη μια ευρωπαϊκή κορυφή βάφεται στα «κόκκινα». Όπως ανακοίνωσε η LEN, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού είναι η πρώτη στην ειδική βαθμολογία των συλλόγων.
Η κατάταξη που δημοσιεύθηκε από την LEN αφορά τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο σε άνδρες και γυναίκες.
Με δυο Ευρωλίγκες και άλλα τόσα Σούπερ Καπ από το 2019-20 ως φέτος ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (41.250). Τον ακολουθεί η Σαμπαντέλ και οι Ουίπεστ, Ντουναϊσβάρος από την Ουγγαρία. Την πρώτη πεντάδα κλείνει η ιταλική Πάντοβα, ενώ από ελληνικής πλευράς έβδομη είναι η Βουλιαγμενη, 12ος ο Εθνικός και 19η η Γλυφάδα.
Οι άνδρες του Ολυμπιακού είναι στο ΤΟΡ-5 της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα πανηγυρίζει για τη 2η θέση σε επίπεδο εθνικής Γυναικών. Η εθνική Ανδρών είναι αντίστοιχα στην 4η θέση.
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη με παρουσία στο ΤΟΡ-5 και σε άνδρες και σε γυναίκες. Ακολουθεί η Βουλιαγμένη με 7η τη γυναικεία της ομάδα και 20η την ανδρική.
Αυτά τα rankings θα χρησιμοποιούνται από την LEN για τις κληρώσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και για την κατανομή των ομάδων στις διοργανώσεις των συλλόγων.
Οι βαθμολογίες προκύπτουν από τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις των ομάδων τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Η κατάταξη καταρτίζεται σύμφωνα με τον αριθμό των βαθμών που έλαβε η κάθε ομάδα στους αγώνες της LEN Εθνικών ομάδων ή στους LEN Club Competitions ανάλογα με την κατάταξή σε κάθε διοργάνωση.
Για την κατάταξη μόνο τα τελευταία 4 χρόνια των αγώνων λαμβάνονται υπόψη:
• Τα δύο τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν το 100% του συντελεστή • Τα δύο πρώρα χρόνια αποτελούν το 50% του συντελεστή
Αν ο Ράφα Μπενίτεθ επιθυμεί να μακροημερεύσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης», είναι στο σημείο μηδέν για να πάρει σκληρές αποφάσεις για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.
Ο ΠΑΟΚ ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και το 2-0 ήταν φτωχό σκορ για την κυριαρχία του. Αυτογκόλ από τον Τουμπά και σκόρερ ο Μύθου, είχε δοκάρι ο Οζντόεφ.
Δείτε το βίντεο το γκολ του Ανέστη Μύθου στο 53' για το 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού, αλλά και το 1-0 που είχε κάνει ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στο 39ο λεπτό.