Άλλη μια ευρωπαϊκή κορυφή βάφεται στα «κόκκινα». Όπως ανακοίνωσε η LEN, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού είναι η πρώτη στην ειδική βαθμολογία των συλλόγων.
Η κατάταξη που δημοσιεύθηκε από την LEN αφορά τόσο σε εθνικό όσο και σε διασυλλογικό επίπεδο σε άνδρες και γυναίκες.
Με δυο Ευρωλίγκες και άλλα τόσα Σούπερ Καπ από το 2019-20 ως φέτος ήταν φυσιολογικό ο Ολυμπιακός να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς (41.250). Τον ακολουθεί η Σαμπαντέλ και οι Ουίπεστ, Ντουναϊσβάρος από την Ουγγαρία. Την πρώτη πεντάδα κλείνει η ιταλική Πάντοβα, ενώ από ελληνικής πλευράς έβδομη είναι η Βουλιαγμενη, 12ος ο Εθνικός και 19η η Γλυφάδα.
Οι άνδρες του Ολυμπιακού είναι στο ΤΟΡ-5 της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα πανηγυρίζει για τη 2η θέση σε επίπεδο εθνικής Γυναικών. Η εθνική Ανδρών είναι αντίστοιχα στην 4η θέση.
Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη με παρουσία στο ΤΟΡ-5 και σε άνδρες και σε γυναίκες. Ακολουθεί η Βουλιαγμένη με 7η τη γυναικεία της ομάδα και 20η την ανδρική.
Αυτά τα rankings θα χρησιμοποιούνται από την LEN για τις κληρώσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και για την κατανομή των ομάδων στις διοργανώσεις των συλλόγων.
Οι βαθμολογίες προκύπτουν από τα αποτελέσματα και τις διακρίσεις των ομάδων τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Η κατάταξη καταρτίζεται σύμφωνα με τον αριθμό των βαθμών που έλαβε η κάθε ομάδα στους αγώνες της LEN Εθνικών ομάδων ή στους LEN Club Competitions ανάλογα με την κατάταξή σε κάθε διοργάνωση.
Για την κατάταξη μόνο τα τελευταία 4 χρόνια των αγώνων λαμβάνονται υπόψη:
• Τα δύο τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν το 100% του συντελεστή • Τα δύο πρώρα χρόνια αποτελούν το 50% του συντελεστή
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε εξαιρετική επιθετική πολυφωνία απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που δεν είχε λύσεις κι έτσι επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Euroleague με 80-61.
Τζα Μοράντ και Ζακ Λαβίν είναι μερικά από τα ονόματα που «ακούγονται» για τους Μπακς προκειμένου να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παραμείνει στο Μιλγουόκι.
Έγινε γνωστή η ημερομηνία άφιξης του Σαντίνο Αντίνο στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό, με τον 20χρονο αριστερό εξτρέμ να αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής (18/01).