Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Μόνο με μεγάλο ποσοστό στη ΝΔ θα διασφαλιστεί ισχυρή κυβέρνηση»

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Μόνο με μεγάλο ποσοστό στη ΝΔ θα διασφαλιστεί ισχυρή κυβέρνηση»

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου θα αναδείξει όχι την αντιπολίτευση, αλλά την κυβέρνηση

Ταγμένος στον πυρήνα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε στο MEGA ο πρώην υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είμαι άνθρωπος υψηλής ευθύνης. Είμαι πάντα στην υπηρεσία της πατρίδας είτε από το πανεπιστήμιο είτε από θέση δημόσιας λειτουργίας θα είμαι πάντα παρόν. Θα είμαι ταγμένος σε αυτό τον πυρήνα (σ.σ.: της ΝΔ). Ο πρωθυπουργός είναι μία καλή τύχη για τη χώρα, δημιούργησε συνθήκες ώστε η κυβέρνηση να είναι επαγγελματική. Είναι πραγματικό εντυπωσιακό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή παραδώσαμε υπουργοί, όχι όπως παλιά τυπικά, αλλά πολύ συγκεκριμένους φακέλους και χρονοδιαγράμματα», δήλωσε.

Η κάλπη θα αναδείξει κυβέρνηση, όχι αντιπολίτευση

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο κος Γεραπετρίτης τόνισε πως οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν, με στόχο να αναδείξουν την κυβέρνηση που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.

«Η ελπίδα μας είναι να έχουμε κυβέρνηση στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Είναι σωστό και ωφέλιμο για τη χώρα να υπάρχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να ανταπεξέλθει. Ξεκινάμε από το μηδέν. Πολλοί αναφέρονται σε δεύτερο ημίχρονο, η πραγματικότητα είναι ότι ξεκινάμε από το μηδέν. Είναι μία κάλπη που θα αναδείξει όχι την αντιπολίτευση, αλλά την κυβέρνηση».

«Θέλουμε μία ισχυρή κυβέρνηση με γρήγορα αντανακλαστικά, που θα βρεθεί απέναντι στις προκλήσεις, οι οποίες δεν θα εκλείψουν στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, τόνισε πως ισχυρή κυβέρνηση θα διασφαλιστεί μόνο με μεγάλο ποσοστό στη ΝΔ.

Μεγάλο ποσοστό της ΝΔΝ για αυτοδύναμη κυβέρνηση

«Εάν στη Βουλή μπουν περισσότερα κόμματα, τότε αυτομάτως ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας, οπότε το 38% – 39% μπορεί να μην είναι αρκετό. Για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Οι Έλληνες ψήφισαν δύο πράγματα: από τη μία, μία ισχυρή κυβέρνηση που θα έχει το σθένος και τη νομιμοποίηση να αντιπαρέλθει τις δυσκολίες και από την άλλη, καταψήφισαν ένα λόγο προεκλογικό, που ήταν διχαστικός, μισαλλόδοξος και θολός».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως επενδύει σε γκρίζα πολιτική ατζέντα, ενώ για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. «Η μόνη εναλλακτική, σοβαρή, επαγγελματική, σταθερή επιλογή είναι η ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε και τόνισε πως η καλύτερη αντιπολίτευση είναι η υπεύθυνη αντιπολίτευση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία αξιωματική αντιπολίτευση απολύτως μηδενιστική, δεν παρήγαγε ωφέλιμο αποτέλεσμα», είπε, ενώ για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως αρκετές φορές στάθηκε απέναντι στη ΝΔ.

Τέλος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε πως η ΝΔ δεν διακατέχεται από σύνδρομο αλαζονίας, ενώ σε περίπτωση που ο λαός κρίνει πως απαιτείται κυβέρνηση συνεργασίας, τότε εάν υπάρχουν θεσμικές συγκλίσεις τα στελέχη του κόμματος θα τις αναζητήσουν.

«Μεμονωμένα βουλευτές δεν θα πάρει η ΝΔ. Εάν όμως ο λαός μας τάξει σε θέση που θα απαιτηθούν συνεργασίες, θα αναζητηθούν οι όμοροι χώροι για να υπάρξουν συνεργασίες», δήλωσε.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024