Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταξίδι με μηχανή: Τι να έχετε πάντα μαζί σας

Ταξίδι με μηχανή: Τι να έχετε πάντα μαζί σας

Όλα όσα θα χρειαστείτε για άνετο και ασφαλές ταξίδι με την μηχανή.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ο καλός καιρός μας προσκαλεί ήδη να ξεκινήσουμε τις αποδράσεις μας με την μηχανή σε κοντινούς αλλά και σε πιο μακρινούς προορισμούς. Για να απολαύσουμε όμως, το περιπετειώδες ταξίδι χωρίς περιττά άγχη, πρέπει αφενός να τηρούμε τις βασικές πρακτικές ασφάλειας και αφετέρου να οργανωθούμε και να επιλέξουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό μηχανής.

Τι θα χρειαστείτε για το ταξίδι με την μηχανή

Τα απαραίτητα είδη εξοπλισμού, που θα σας προστατεύουν σε κάθε ταξίδι αλλά και στις καθημερινές σας μετακινήσεις με την μηχανή, περιλαμβάνουν:

Κορυφαία προτεραιότητα το κράνος

Ακόμα και για τις πιο σύντομες μετακινήσεις σας με την μηχανή, το κράνος πρόκειται για το απαραίτητο αξεσουάρ προστασίας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποβεί σωτήριο σε περίπτωση ατυχήματος.

Παρέχοντας επαρκή προστασία στο κεφάλι, τα κράνη μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρού εγκεφαλικού τραυματισμού και θανάτου, επειδή κατά τη διάρκεια μιας πτώσης ή σύγκρουσης, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας πρόσκρουσης απορροφάται από το κράνος και όχι από το κεφάλι και το στήθος σας.

Για αυτό την ώρα που επιλέγετε κράνος μηχανής θα πρέπει να δώσετε την απαιτούμενη προσοχή και να διαλέξετε προσεκτικά.

Προστασία εν κινήσει

Εκτός του κράνους, είναι σημαντικό να επενδύσετε και σε μερικά προστατευτικά αξεσουάρ αναβάτη, που θα σας κρατήσουν προστατευμένους σε μεγαλύτερα ταξίδια, όπως οι επιγονατίδες ή τα προστατευτικά αγκώνα.

Περιλαίμια και κουκούλες μπορεί να κριθούν εξίσου σημαντικά, εάν η θερμοκρασία «πέσει» και πρέπει να προστατευθείτε από τον δυνατό και «κοφτερό» αέρα κατά τις μετακινήσεις σας.

Γάντια για τα χέρια

Για έξτρα προστασία και άνεση κατά την οδήγηση, ειδικά όταν η απόσταση είναι μεγαλύτερη, μπορείτε να επενδύσετε και σε γάντια μηχανής, καθώς συμβάλλουν στην μέγιστη ασφάλεια των χεριών σας από τυχόν τραυματισμούς ενώ δίνουν και πρόσθετη δύναμη πρόσφυσης για καλύτερο έλεγχο του τιμονιού.

Αποθηκευτικός χώρος… τσεκ

Το τσαντάκι ή το σακίδιο μηχανής μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική επιλογή για να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα και φυσικά, για να μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά ανά πάσα στιγμή όσο βρίσκεστε πάνω στην μηχανή.

Είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να κατανέμεται το βάρος ομοιόμορφα ενώ φέρουν και πρόσθετους ιμάντες, μειώνοντας την αντίσταση όσο οδηγείτε. Κολλάνε με ασφάλεια πάνω στο σώμα ενώ διαθέτουν και πρόσθετη επένδυση.

Αδιάβροχο και το καλοκαίρι;

Εάν θέλετε να είστε προετοιμασμένοι πραγματικά για όλα, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τις απροσδόκητες μεταβολές του καιρού και να έχετε προμηθευτεί ένα αδιάβροχο μηχανής σε περίπτωση που βρέξει.

Το αδιάβροχο εκτός από το να σας κρατά στεγνούς κατά την διάρκεια του ταξιδιού μπορεί ακόμα και να αυξήσει την ασφάλειά σας.

Θα βρείτε αυτά και ακόμα περισσότερα, σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR για όλα όσα χρειάζεστε για το ταξίδι σας με την μηχανή ενώ θα τα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας.

Μάλιστα θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία SHOPFLIX ME TH MIA.

Μην ξεχνάτε ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Για μια ακόμα πιο άνετη και απολαυστική εμπειρία shopping κατεβάστε τώρα την ολοκαίνουργια εφαρμογή SHOPFLIX.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024