Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρτυρίες για το ξέφρενο πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Βλέπαμε άτομα να καταρρέουν δίπλα μας, να κάνουν εμετούς

Μαρτυρίες για το ξέφρενο πάρτι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Βλέπαμε άτομα να καταρρέουν δίπλα μας, να κάνουν εμετούς

Εκτός από τους δεκάδες φοιτητές που κατέληξαν στο νοσοκομείο, κουκουλοφόροι υπό την απειλή όπλου έκλεψαν το ταμείο με τις εισπράξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

Τις στιγμές αγωνίας που έζησαν στο ξέφρενο πάρτι των ΜΗΧ-ΜΗΧ του Τμήματος Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου βρέθηκαν πάνω από 8.000 άτομα από όλα τα μέρη της Ελλάδας με δεκάδες εξ αυτών να καταλήγουν στα επείγοντα του νοσοκομείου Βόλου σε κατάσταση ακραίας μέθης περιέγραψαν φοιτήτριες που μίλησαν στο MEGA.

Όπως περιέγραψε στο MEGA στο Live News φοιτήτρια που πήρε μέρος με την παρέα της στο πάρτι, ξαφνικά έβλεπε άτομα να καταρρέουν κοντά της και το ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο σημείο μετά το άλλο.

«Ήταν πεσμένοι μέσα στο δρόμο, ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Έκαναν εμετούς. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθάνε να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε η φοιτήτρια.

«Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα βγάζανε, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», συμπλήρωσε η φοιτήτρια.

45 φοιτητές στα επείγοντα του νοσοκομείου Βόλου μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το συγκεκριμένο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών γίνεται κάθε χρόνο και φέρνει στο Βόλο χιλιάδες φοιτητές από κάθε γωνιά της χώρας. Οι τιμές των ποτών έκαναν όπως φαίνεται και πάλι πολλούς να δοκιμάσουν τα όριά τους, από την κατανάλωση αλκοόλ.

Κάποιοι με ασθενοφόρα και άλλοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μεταφέρθηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου της πόλης. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 45 άτομα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή κανενός,

«Είναι αλήθεια πως 45 νέοι και νέες προσήλθαν στο νοσοκομείο  με συμπτώματα που θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε οξεία μέθη, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Τα παιδιά που ήρθαν εδώ, δεν χρειάστηκε να μείνουν παραπάνω, εκτός από την ολιγόωρη παραμονή τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφάνισαν», δήλωσε ο Παύλος Μαλινδρέτος, μέλος του ΔΣ Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου. Στο νοσοκομείο έφτασαν συγγενείς, αλλά και φίλοι των νεαρών που κατέρρευσαν από την κατανάλωση αλκοόλ.

«Το πάρτι ξεκινούσε στις 23:00 εμείς πήγαμε εκεί κατά τις 00:00. Γινόταν στην Πολυτεχνική στο πανεπιστήμιο. Γινόταν μέσα στην πανεπιστημιούπολη. Είχε απίστευτο κόσμο σε σημείο που ποδοπατιόμασταν κανονικότατα. Ήταν αρκετά ωραία, η μουσική προφανώς και ήταν αρκετά δυνατή. Υπήρχε αρκετός κόσμος, αρκετό ποτό», είπε ακόμα η φοιτήτρια.

Πολλοί από τους φοιτητές παρέμειναν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέχρι τα ξημερώματα όταν το επεισοδιακό πάρτι ολοκληρώθηκε. «Εμείς φύγαμε κάπου στις 6 παρά περίπου. Γενικά το πάρτι απ’ ότι μάθαμε τελειώνει κάπου στις 9 το πρωί. Όταν τα βλέπαμε ήταν λίγο περίεργα εκείνη τη στιγμή, αλλά εμείς ξέραμε ότι έχουμε τον έλεγχο. Οπότε ήμασταν εντάξει και συνεχίσαμε το πάρτι. Δεν ήταν και το καλύτερο θέαμα να τους βλέπουμε πεσμένους δίπλα μας», κατέληξε.

Οι διοργανωτές του πάρτι κάνουν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά σε μια βραδιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ολοκληρώθηκε με στιγμές αγωνίας.

«Βλέπαμε παιδιά να πίνουν από το μπουκάλι, να πέφτουν δίπλα μας, να κάνουν εμετούς, να τους παίρνουν ασθενοφόρα»

Στο MEGA και στο Live News μίλησαν για όσα βίωσαν και άλλες δύο φοιτήτριες που ήταν παρούσες στο πάρτι, η Ανθούλα και η Έλενα. «Γενικά στο πάρτι υπήρχε αρκετό αλκοόλ, είτε από τις καντίνες είτε από το σπίτι μπουκαλάκια με νερό γεμάτα με αλκοόλ. Λόγω μουσικής, του πάρτι και του ενθουσιασμού το πάρτι πήρε την κάτω βόλτα και κάποια παιδιά κατέληξαν να μην αισθάνονται και πολύ καλά με αποτέλεσμα να χαλάσει λίγο η διάθεση για κάποιες παρέες», είπε η Ανθούλα.

«Υπήρχε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Βλέπαμε παιδιά να πίνουν από το μπουκάλι, να πέφτουν δίπλα μας, να κάνουν εμετούς, να τους παίρνουν ασθενοφόρα. Δεν ήξεραν τα όριά τους. Από την αρχή είχαν ξεκινήσει να πίνουν. Τα πρώτα άτομα γύρω στη 1:00 με 2:00 περίπου πρέπει να ξεκίνησαν να μεθάνε περισσότερο αλλά γινόταν από την πολύ αρχή του πάρτι ξεκίνησαν να πίνουν τόσο μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Πολλοί φοιτητές άρχισαν να πίνουν και πριν ξεκινήσει το πάρτι», είπε από την πλευρά της Έλενα.

Κουκουλοφόροι έκλεψαν τις εισπράξεις του πάρτι

Εκτός από τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν όσοι δεν άντεξαν από την κατανάλωση αλκοόλ, τελικά το πάρτι είχε κι άλλη μία δυσάρεστη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, κάποιοι ήταν αρκετά νηφάλιοι ώστε να κλέψουν τις εισπράξεις του πάρτι, όπως επιβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Σταμούλης, κουκουλοφόροι υπό την απειλή με όπλου ζήτησαν να τους δώσουν τις εισπράξεις. Αμέσως μετά ενημερώθηκε η Ασφάλεια Βόλου, η οποία διεξάγει την έρευνα, ενώ ήδη η σήμανση έχει ξεκινήσει το έργο της έρευνας.

Ερωτηθείς αν όντως το πάρτι διοργανώθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος, η απάντηση ήταν ότι πολυπληθής ομάδα φοιτητών υπέβαλε το αίτημα και η άδεια δόθηκε στους φοιτητές.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024