Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουρίνιο: «Αδιάφορη η Τότεναμ – Μακάρι να παίζαμε τελικό κάθε εβδομάδα»

Μουρίνιο: «Αδιάφορη η Τότεναμ – Μακάρι να παίζαμε τελικό κάθε εβδομάδα»

Ο Μουρίνιο δήλωσε ότι η Τότεναμ είναι η μόνη ομάδα που προπόνησε και δεν… αισθάνεται κάτι, ενώ αποκάλυψε και την προσέγγιση του για το μεγάλο ματς.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προετοιμάζεται με τη Ρόμα για τον τελικό του Europa League κόντρα στη Σεβίλλη που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (31/5). Είναι η δεύτερη σερί φορά που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης με τους Ρωμαίους μετά την κατάκτηση του Conference League πέρσι.

Ο Πορτογάλος δήλωσε σχετικά με το κατόρθωμα αυτό:

«Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να παίζουμε έναν τελικό κάθε εβδομάδα. Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου, αλλά τους παίκτες και τους οπαδούς. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω τους παίκτες να κερδίσουν και να προσπαθήσουν να πάρουν αυτό που περιμένουν οι οπαδοί. Θέλουμε να παίξουμε και θα είμαστε εκεί την Τετάρτη για να παίξουμε γι’ αυτό».

Ενώ συνέχισε με μια όχι και τόσο κολακευτική αναφορά στην Τότεναμ:

«Ελπίζω οι οπαδοί να μην με παρεξηγήσουν, αλλά η μόνη ομάδα στην καριέρα μου για την οποία δεν έχω συναισθήματα είναι η Τότεναμ. Πιθανώς επειδή το γήπεδο ήταν άδειο, λόγω της Covid. Πιθανώς επειδή ο κύριος Λίβι (σ.σ. πρόεδρος της ομάδας) δεν με άφησε να κερδίσω έναν τελικό και να κερδίσω ένα τρόπαιο.

Δεν είναι το ίδιο με τις Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για όλες τις άλλες ομάδες που εργάστηκα έχω βαθιά σύνδεση. Ίσως οι άνθρωποι να πουν πως «δεν μπορείς να αγαπάς κάθε σύλλογο», αλλά εγώ, ναι, αγαπώ κάθε σύλλογο!»

Δεν είναι όμως μια… πρωτόγνωρη κατάσταση στην καριέρα του, το να κοουτσάρει ομάδα σε έναν τελικό. Ο Μουρίνιο ανέτρεξε στον πρώτο του τελικό και συνέκρινε τον τότε νεαρό εαυτό του, σε σχέση με την εμπειρία που έχει αποκομίσει στους αγωνιστικούς χώρους στα 60 του πλέον χρόνια:

«Έχω βελτιωθεί από τότε που έπαιξα στον πρώτο μου τελικό (πριν 21 χρόνια με την Πόρτο), αλλά έχω το ίδιο DNA, δεν θέλω πίεση, αλλά μόνο την ευχαρίστηση να παίζω στον τελικό, σκεπτόμενος το ταξίδι που κάναμε. Ο προπονητής βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Όταν χάνεις το κίνητρο πρέπει να σταματάς, αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου».

Αναφέρθηκε επίσης και στον Πάουλο Ντιμπάλα. Ο 29χρονος Αργεντινός, με 16 γκολ κι 8 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, δεν έχει επανέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στα τέλη του περασμένου μήνα και… τρέχει να προλάβει το ματς με τη Σεβίλλη:

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεκινήσει. Ειλικρινά, ελπίζω να τα καταφέρει για βρίσκεται τουλάχιστον στον πάγκο. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, ακόμα κι αν μετά από αυτό έχουμε τη Σπέτσια. Αλλά για τον Πάουλο, θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Θα ήμουν χαρούμενος αν ο Πάουλο μπορούσε να βρίσκεται στον πάγκο και να παίξει 15 ή 20 λεπτά. Ο Ντιμπάλα είναι ακόμα με τους γιατρούς».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024