Για πρώτη φορά κατέβηκε αρκούδα στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» που βρίσκονται από προχθές στα ίχνη της στο Χορτιάτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, τα μέλη της ενημερώθηκαν το πρωΐ της περασμένης Τρίτης από μελισσοκόμο της περιοχής του Χορτιάτη για ζημιά στα μελίσσια του. Μετά από αυτοψία στο πεδίο επιβεβαιώθηκε ότι η ζημιά έχει γίνει από αρκούδα καθώς βρέθηκαν ίχνη και γενετικό υλικό (τρίχες) το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση DNA.
Μάλιστα ένα ζευγάρι έκανε βόλτα όταν είδε μια καφέ ράχη λίγο πιο μακριά του και άκουσε βήματα.
Ο αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι τρομοκρατήθηκε όταν μαζί με τη φίλη του άκουσαν γρυλίσματα πολύ κοντά τους. Το ζευγάρι είχε πάει για πεζοπορία στην περιοχή του Χορτιάτη. Η αρκούδα έχει εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως το Ασβεστοχώρι και το Τριάδι.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, δήλωσε ότι πρόκειται για αρσενική αρκούδα μάλλον νεαρή και ότι καμία αρκούδα δεν είναι επικίνδυνη αν δεν την ενοχλήσουμε και της αφήσουμε οδό διαφυγής.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».