Τα στοιχεία υποβάλλονται στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ

Έως και τις 30 Ιουνίου 2023 παρατείνεται η υποβολή των στοιχείων συμφωνητικών συμβολαιακής γεωργίας που αφορούν πωλήσεις εντός του έτους 2022 από τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για τη χορήγηση της μείωσης του φόρου εισοδήματος κατά 50%.

Στη σχετική ΚΥΑ, προβλέπεται επίσης ότι τα στοιχεία των συμβάσεων θα μπορούν να επιβεβαιώνονται από τους αγοραστές μέχρι και 28/7/2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοιχτή η εφαρμογή για τις συμβάσεις συμβολαιακής γεωργίας

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία των εν λόγω συμβάσεων που αφορούν πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του 2022 βάσει συμβάσεων εντός του 2022 ή νωρίτερα, υποβάλλονται, από τους επαγγελματίες αγρότες για την εφαρμογή της απαλλαγής από το φόρο κατά πενήντα τοις εκατό (50%), πριν την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022.

Για τη χορήγηση της απαλλαγής από τον φόρο εισοδήματος των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κατά 50%, απαιτείται η πώληση του 75% των προϊόντων τους σε συλλογικά αγροτικά σχήματα ή μέσω συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία των συμφωνητικών στην εδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ, στο myBusinessSupport.

Να σημειωθεί ότι για την παράταση λήφθηκε υπόψη η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr