Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών ειδικού καθεστώτος

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών ειδικού καθεστώτος

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης επιστροφής ΦΠΑ αγροτών

Ανοιχτή είναι η εφαρμογή στο mybusinesssupport για την επιστροφή του κατά αποκοπή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που επιβαρύνει τις αποκτήσεις αγαθών και λήψεις υπηρεσιών (εισροές) σε αγρότες που έχουν υπαχθεί στο ειδικό καθεστώς.

Δείτε τις οδηγίες για την υποβολή της αίτησης ΕΔΩ

Δικαιούχοι είναι τα πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς του αρ.41 του Κώδικα ΦΠΑ κατά το έτος που πραγματοποιείται η παράδοση των αγροτικών προϊόντων ή η παροχή των αγροτικών υπηρεσιών τους προς άλλους υποκείμενους στο φόρο, ανεξάρτητα αν κατά το χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση -αίτημα επιστροφής έχουν μεταταχθεί στο κανονικό καθεστώς ή έχουν διακόψει τις εργασίες τους.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από την 1η Απριλίου μέχρι και την 15η Δεκεμβρίου κάθε έτους για τις παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος. Ειδικά για το έτος 2023, η αίτηση υποβάλλεται από 02.05.2023 μέχρι και 15/12/2023.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση για την επιστροφή του δικαιούμενου ποσού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «MyBusinessSupport» της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport). Η είσοδος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διενεργείται με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Εντός της ίδιας προθεσμίας υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση – αίτηση επιστροφής εφόσον υφίστανται λογιστικά στοιχεία (παραστατικά) τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στην αρχική ή σε προηγούμενη αίτηση και από τα οποία προκύπτει επιπλέον ποσό για επιστροφή.

Η ανωτέρω τροποποιητική αίτηση υποβάλλεται επίσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τη χρήση των σχετικών διαπιστευτηρίων του TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024