Η πολυτελής φίρμα της Toyota ετοιμάζεται να προσθέσει στην γκάμα της ένα νέο, ακόμα μικρότερο crossover το οποίο θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας της

Η ιαπωνική φίρμα εξελίσσει ένα νέο compact μοντέλο το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις θα πάρει την μορφή ενός μικρού crossover -μικρότερου όλων των γνωστών crossover της Lexus- και το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στις 5 Ιουνίου.

Προς το παρόν η Lexus δεν δημοσιοποιεί πληροφορίες για το νέο μοντέλο, ωστόσο αρκεί η ονομασία του προκειμένου να συμπεράνει κανείς τον χαρακτήρα του καθώς αφενός το «X» σηματοδοτεί τα SUV/Crossover της ιαπωνικής φίρμας, ενώ το γράμμα B προφανώς παραπέμπει στο B-Segment. Τέλος ο συγκεκριμένος συνδυασμός γραμμάτων δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από την Lexus κάτι που σημαίνει αυτονόητα ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο αποκωδικοποίησης των διακριτικών του μοντέλου, η απουσία του γράμματος Z σημαίνει ότι δεν θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αλλά για ένα αυτοκίνητο που θα αξιοποιεί υβριδική τεχνολογία.

Για την ακρίβεια, ακριβώς λόγω του μεγέθους του, το νέο μοντέλο αναμένεται να μοιράζεται πολλά κοινά τεχνολογικά χαρακτηριστικά με το Toyota Yaris Cross, έχοντας ως αφετηρία την πλατφόρμα TNGA-B και φιλοξενώντας στα σπλάχνα του ένα τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου σε συνδυασμό με ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ και κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, όντας διαθέσιμο σε δικίνητη όσο και τετρακίνητη έκδοση με συνδυαστική ισχύ πέριξ των 120 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το LBX έχει ήδη περιληφθεί στα 16 πρωτότυπα μοντέλα που αποκάλυψε η Lexus to 2021 ανακοινώνοντας τα μελλοντικά της σχέδια ενώ σε ό,τι αφορά την σχεδίαση με βάση το teaser όσο και εκείνο το πρωτότυπο, αναμένεται να υιοθετήσει μια ιδιαιτέρως αιχμηρή και δυναμική αισθητική τυπική της Lexus αλλά και όσων έχουν προκύψει στο σύγχρονο λεξιλόγιο της αυτοκίνησης όπως η ενιαία λωρίδα LED για τα πίσω φώτα φρένων που στην προκειμένη περίπτωση θα έχει μια ιδιαίτερη αποτύπωση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr