Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπές και εκπλήξεις της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Ανατροπές και εκπλήξεις της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Διπλασίασε την κοινοβουλευτική του δύναμη το ΠΑΣΟΚ - Η ανθρωπογεωγραφία των βουλευτών

Για πρώτη φορά από το 2012, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να διπλασιαστεί: από τους 22 βουλευτές που αριθμούσε έως τώρα, έχει φτάσει πια στους 41 -τους περισσότερους εξ αυτών ευελπιστεί να τους κρατήσει και μετά την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ποντάροντας στην περαιτέρω κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ρεύμα επανόδου του ΠΑΣΟΚ.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΝΔ και από ΣΥΡΙΖΑ, δε, έγιναν εμφανείς και στους σταυρούς, με αρκετές εκπλήξεις.

Στις έδρες που κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθούν στην ενισχυμένη αναλογική, η ανανέωση των στελεχών φάνηκε βασικά στην Αττική. Πέραν από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία κέρδισε και πάλι στην Δυτική Αθήνα την πασοκική έδρα, η υπόλοιπη ομάδα της Αττικής έχει αλλάξει: στο ντέρμπι της Α’ Αθηνών, ο Παύλος Γερουλάνος επικράτησε του Κώστα Σκανδαλίδη, στη Νότια Αθήνα ο Παύλος Χρηστίδης ήρθε πρώτος σε σταυρούς απέναντι στην Τόνια Αντωνίου (εκλέγεται βουλευτής μόνο αν ο Ανδρουλάκης διαλέξει την έδρα του Ηρακλείου ή της Α’ Θεσσαλονίκης), στην Βόρεια Αθήνα σημειώνεται η επάνοδος της Μιλένας Αποστολάκη που νίκησε το φαβορί Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ στην Ανατολική Αττική επικράτησε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης -η έδρα είχε χαθεί το 2019 και τώρα επανήλθε.

Σημαντική είναι η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Πειραιά, όπου εξελέγη ο Δημήτρης Διαμαντίδης, Ως βουλευτές Επικρατείας, στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα θα ορκιστούν ο Παναγιώτης Δουδωνής και ο Δημήτρης Μάντζος.

Σε έξι περιφέρειες, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατάφερε να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει δεύτερο κόμμα -δύο εξ αυτών βρίσκονται στην Κρήτη, το Λασίθι και το Ρέθυμνο, όπου εκλέγονται η Κατερινα Σπυριδάκη και ο Μανώλης Χνάρης αντίστοιχα, η Δράμα, όπου η Χαρά Κεφαλίδου έχασε από τον Τάσο Νικολαΐδη, το Κιλκίς όπου ο Γιώργος Φραγγίδης έχασε από τον Στέφανο Παραστατίδη, η Λακωνία (έδρα που επανήλθε στο κόμμα) με τη Νάγια Γρηγοράκου και η Χίος, όπου εξελέγη ο Σταύρος Μιχαηλίδης. Στην Β’ Θεσσαλονίκης ο Θανάσης Γλαβίνας κέρδισε τον Γιώργο Αρβανιτίδη, ενώ με την επάνοδο της έδρας των Σερρών εξελέγη ο Μιχάλης Τζελέπης. Γυναικείες ανατροπές έγιναν επίσης στην Αιτωλοακαρνανία, όπου ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχασε από την Χριστίνα Σταρακά ενώ την έδρα στο Ηράκλειο πήρε η Ελένη Βατσινά αντί του Φραγκίσκου Παρασύρη -ο οποίος ωστόσο μπορεί να βρεθεί στην Βουλή, αν ο Ανδρουλάκης διαλέξει να μην πάρει την έδρα.

Σταθερές αξίες στην κοινοβουλευτική ομάδα παραμένουν ο Χάρης Καστανίδης (περιμένει επίσης απόφαση Ανδρουλάκη), ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ την έδρα τους διατήρησαν οι Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισα), Ανδρέας Πουλάς (Αργολίδα), ο Γιώργος Μουλκιώτης (Βοιωτία), οι Μπουρχάν Μπαράν και Ιλχάν Αχμέτ (Ξάνθη-Ροδόπη) και ο Απόστολος Πάνας (Χαλκιδική).

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024