Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BAT Hellas: «Πράσινες» ενέργειες που κάνουν τη διαφορά

BAT Hellas: «Πράσινες» ενέργειες που κάνουν τη διαφορά

Η εταιρεία εφαρμόζει το πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα»

Η εφαρμογή υπεύθυνων και βιώσιμων πρακτικών, στον πυρήνα των οποίων βρίσκονται οι αρχές ESG με επίκεντρο το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Με βάση αυτόν τον γνώμονα, η BAT, ένας από τους κορυφαίους ομίλους παγκοσμίως, κάνει σταθερά βήματα σε αυτό τον άξονα τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο και έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να δημιουργήσει Ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow).

Ο Όμιλος αναγνωρίζει τη σημασία της βιωσιμότητας για τη μακροπρόθεσμη ευημερία της κοινωνίας και επενδύει συστηματικά στην πράσινη ανάπτυξη μέσα από βιώσιμες μεθόδους. Γνωρίζοντας ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, η εταιρεία δεσμεύεται να δημιουργεί θετική επίδραση στην κοινωνία και να συμβάλλει στον σχηματισμό ενός καλύτερου κόσμου μέσα από αρχές βιώσιμης ανάπτυξης. Υπό αυτό το πρίσμα, τα τελευταία χρόνια η ΒΑΤ Hellas επενδύει συστηματικά στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, στη βιωσιμότητα μέσα από καλές πρακτικές που αλλάζουν το παρόν και διαμορφώνουν το μέλλον για μια πιο αειφόρο κοινωνία.

.

Η εταιρεία εφαρμόζει το πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» που αφορά τον περιορισμό της αλόγιστης απόρριψης των αποτσίγαρων στο φυσικό περιβάλλον, σε συνεργασία με τον οργανισμό Aegean Rebreath. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εφαρμόζεται στην περιοχή της Ραφήνας και τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς μέσα σε μόλις ένα έτος καταγράφηκε μείωση κατά 64% στον αριθμό των αποτσίγαρων στο έδαφος της περιοχής.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης αποτελεί η χρήση υψηλής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης (AI), μέσω μιας καινοτόμας τεχνικής χαρτογράφησης και εντοπισμού των σημείων που επιβαρύνονται με μεγάλη ποσότητα αποτσίγαρων. Αυτή η μεθοδολογία είναι πρωτοποριακή στην Ελλάδα και συνδυάζεται με την τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένων συλλεκτήρων για τη σωστή απόρριψη των αποτσίγαρων από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ, συνδυαστικά, ειδικές πινακίδες παρέχουν ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Σήμερα, το πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα» έχει επεκταθεί στις Κυκλάδες και στο νησί της Νάξου, όπου υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και η ανταπόκριση των κατοίκων πολύ θετική, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να συντελέσει στην προστασία της ομορφιάς και της καθαριότητας του νησιού, ειδικότερα την τουριστική σεζόν.

.

Επιπλέον, η ΒΑΤ Hellas σε πρόσφατη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου δημιούργησε το πρώτο e-Πάρκο στην Ελλάδα. Το e-Πάρκο αποτελεί ένα σύγχρονο εγχείρημα τελευταίας τεχνολογίας που απαρτίζεται αποκλειστικά από «έξυπνο» εξοπλισμό, όπως ηλιακούς στύλους φωτισμού, «έξυπνα» ηλιακά παγκάκια και τραπέζια, ειδικά διαμορφωμένο χώρο με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και smart σύστημα ποτισμού, τα οποία λειτουργούν με τη χρήση ηλιακής ενέργειας και συστημάτων τεχνολογίας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά το καθιστούν ως ένα πλήρως ενεργειακά αυτόνομο δημόσιο χώρο.

Οι επισκέπτες του e-Πάρκου έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, σύνδεσης φορητής συσκευής μέσω bluetooth για την αναπαραγωγή μουσικής/πληροφοριών, φόρτισης κινητών συσκευών με ασύρματο/ενσύρματο τρόπο, ενώ παράλληλα, παρέχεται 100% αυτονομία ενέργειας με τη χρήση ηλιακών πάνελ. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί απτό παράδειγμα για τη μετάβαση των πόλεων προς την πράσινη ανάπτυξη, προάγοντας, ταυτόχρονα, τις ενεργειακές λύσεις και τη χρήση της τεχνολογίας ως μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον, βοηθώντας να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Όμιλος, παράλληλα, για 3η συνεχόμενη χρονιά, διακρίθηκε στη λίστα των “Europe’s Climate Leaders 2023” που καταρτίζεται από τους Financial Times σε συνεργασία με την ερευνητική εταιρεία Statista, και περιγράφει λεπτομερώς την πρόοδο των εταιρειών στη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής. Οι επιδόσεις της ΒΑΤ, σχετικά με την πρόοδο μείωσης της έντασης των εκπομπών λειτουργίας της, την τοποθετούν στο κορυφαίο 3% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024