Τα «Μπάσταρδα»: Στις 25 Μαϊου στις αίθουσες
Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα – για το τώρα.
Η ταινία «Μπάσταρδα» του Νίκου Πάτρα, που κέρδισε τον Αργυρό Αλέξανδρο – Film Forward στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφια για δύο βραβεία Ίρις, Πρωτότυπης Μουσικής και Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 25 Μαΐου.
Η ιστορία
Τα Μπάσταρδα έχουν αφήσει την πόλη μόνη της. Στην εξοχή το νέο τους σπίτι μυρίζει μόνο καλοκαίρι. Πέντε κορίτσια και πέντε αγόρια ζούνε εδώ και τώρα για το τώρα. Εδώ δε πλησιάζει κανείς, εδώ όλοι φυλάνε, σκοπιά, φιλάνε ο ένας τον άλλον, παίζουν τους νεκρούς. Είναι ακόμα παιδιά. Είναι τα δικά σας παιδιά. Τα δικά μας μπάσταρδα.
Σημείωμα σκηνοθέτη Νίκου Πάστρα
Τα «Μπάσταρδα» γυρίστηκαν σε μια περίοδο που ο κόσμος έμοιαζε να τελειώνει. Ίσως για αυτό έχουν μια αίσθηση απελπισίας. Η ιδέα τους γεννήθηκε από την αντίδραση στην αδράνεια των καιρών της καραντίνας, μα πρώτα και κύρια από τους δέκα υπέροχους, νέους ηθοποιούς που έδωσαν τους εαυτούς τους στο να γεννηθούν αυτοί οι χαρακτήρες.
Μαζί φτιάξαμε το σενάριο, μαζί δημιουργήσαμε τη συνθήκη, μαζί μαζευτήκαμε σε ένα σπίτι με το φανταστικό μας συνεργείο, στη μέση του πουθενά και ζήσαμε για ένα μήνα φτιάχνοντας την ταινία. Πόσο ειρωνικό που φτιάξαμε μια οικογένεια για να μιλήσουμε κατά της. Συνειδητοποιώ πως αυτό που έχω γράψει μέχρι τώρα έχει πολλά «μαζί», απλά γιατί το «μαζί» έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Κι επίσης, πως τελικά είναι μια ταινία υπέρ της οικογένειας.

Ειδικές Προβολές
Το Cinobo θα διοργανώσει τρεις ειδικές προβολές στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46, Αθήνα) παρουσία σκηνοθέτη, που θα συζητήσει με το κοινό μετά το τέλος της πρώτης προβολής, την Παρασκευή 26, την Κυριακή 28 και την Τρίτη 30 Μαΐου.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία:Νίκος Πάστρας
Σενάριο:Νίκος Πάστρας, Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπρ&al
Διεύθυνση φωτογραφίας:Πέτρος Νούσιας
Μοντάζ:Νίκος Πάστρας
Ήχος:Ξενοφώντας Κοντόπουλος
Μουσική:Mazoha (Τζίμης Πολιούδης)
Ηθοποιοί:Ναταλία Σουίφτ, Ζαχαρίας Γουέλα, Αφροδίτη Καποκάκη, Εριφύλη Κιτζόγλου, Χριστίνα Κυπραίου, Μάριο Μπα&nu
Κοστούμια:Ναταλία Σουίφτ
Σκηνικά:Μιχάλης Σαμιώτης, Μυρτώ Δασκαρόλη
Μακιγιάζ:Ναταλία Σουίφτ
Φορμάτ:DCP
Χρώμα:Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής:Ελλάδα
Έτος Παραγωγής:2022
Διάρκεια:94΄
- Οδηγός επιβίωσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ
- Ιθάκη: Χωρίς παιδίατρο το νησί όπου ζουν μόνιμα πάνω από 400 παιδιά
- Δορυφορικές εικόνες εκθέτουν τις ΗΠΑ: Το Ιράν έπληξε πολύ περισσότερους στόχους απ’ όσους είχαν ανακοινωθεί
- Χαμός στο Παρίσι: Επεισόδια και μεγάλη ένταση μετά την πρόκριση της Παρί Σεν Ζερμέν (vids)
- Τροχαία: Ποια περιοχή της χώρας «έγραφε» σχεδόν 1.000 κλήσεις καθημερινά τον Απρίλιο
- Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ: Όλες οι εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (7/5): Πού θα δείτε το Μάλαγα – ΑΕΚ και το Χάποελ – Ρεάλ για τη Euroleague
- Κβίτσα Κβαρατσέλια: Santa… Kvaradona
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442