Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Γουέστ Χαμ «βύθισε» και άλλο τη Λιντς (3-1) – «Κλείδωσε» την Ευρώπη η Μπράιτον ( 3-1)

Η Γουέστ Χαμ «βύθισε» και άλλο τη Λιντς (3-1) – «Κλείδωσε» την Ευρώπη η Μπράιτον ( 3-1)

Κάνοντας την ανατροπή η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 3-1 εντός έδρας της Λιντς, σπρώχνοντας έτσι τα «παγώνια» προς τον υποβιβασμό. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φέργκιουσον (δύο γκολ), η Μπράιτον επικράτησε με το ίδιο σκορ κόντρα στη Σαουθάμπτον επιστρέφοντας στα τρίποντα.

Τι και αν βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ; Η Γουέστ Χαμ είχε τις λύσεις, επικρατώντας με 3-1 της Λιντς, μια «στροφή» πριν το φινάλε της Premier League.

Έτσι τα «σφυριά» εξασφάλισαν τη παραμονή, σπρώχνοντας παράλληλα τα «παγώνια» προς την δεύτερη κατηγορία.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 17′ με δύσκολο βολ-πλανέ του Ροντρίγκο. Ωστόσο, δέχθηκαν την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα με το μονοκόμματο τελείωμα του Ράις στο 31′.

Στην επανάληψη η Γουέστ Χαμ ανέβασε την απόδοση της, παίρνοντας το προβάδισμα με τον Μπόουεν στο 72′. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Πακετά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Ογκμπόνα, Τσουφάλ, Ζουμά (46’ Κέρερ), Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Φορνάλς (90+4’ Τζόνσον), Ινγκς (90+4’ Μουμπαμά), Μπόουεν (84’ Λαντσίνι)

ΛΙΝΤΣ: Ρόμπλες, Έιλινγκ, Βέμπερ, Κοχ, Στράουκ (84’ Γκρίνγουντ), Κρίστενσεν, Φόρσοου (52’ Αάρονσον), Χάρισον (62’ Σάμερβιλ), ΜακΚένι (84’ Ρόκα), Ροδρίγο, Μπάμφορντ (34’ Νιοντό)

Εξασφάλισε το Europa League η Μπράιτον 

Την εξαιρετική της σεζόν εξαργύρωσε η Μπράιτον. Οι «γλάροι» επικράτησαν εύκολα με 3-1 επί της υποβιβασμένης Σαουθάμπτον, τσεκάροντας έτσι το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League της επόμενης χρονιάς.

Το σκορ άνοιξε ο Έβαν Φέργκιουσον στο 29ο λεπτό, μετά από μία φάση του Αλκαράθ και ακόμη μία του Μιτόμα, εκατέροθεν, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν αστόχησε από κοντά, και έφτασε τα 10 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος οι «Άγιοι» κατάφεραν να μειώσουν στο 58 με δράστη τον Ελιονούσι, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στα ίσα τέσσερα λεπτά αργότερα, ωστόσο το γκολ του Γουόλκοτ ακυρώθηκε έπειτα από τη χρήση του VAR.

Η Μπράιτον πήρε το μήνυμα και σοβαρεύτηκε άμεσα, με τον Γκρος να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 69′.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Στιλ, Φέλτμαν (74’ Ουντάβ), Ντανκ, Εστουπινιάν, Κόλγουϊλ, Γκρος, Μακ Άλιστερ, Μιτόμα, Καϊσέδο, Ενκίσο (46’ Μπουονανότε), Φέργκιουσον (65’ Γουέλμπεκ)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Μπεντνάρεκ, Μπρι (77’ Λιβραμέντο), Λιάνκο, Γουόκερ Πίτερς, Ελιουνούσι (71’ Σουλεμανά), Αριμπό (70’ Μπάλαρντ), Αλκαράς (71’ Σ.Άρμστρονγκ), Λάβια (84’ Ντόιλ), Γουόλκοτ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024