Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «μάχη για ουρανοξύστες», το προβάδισμα του Βεζένκοφ και το know how του Σλούκα (pics, vid)

Η «μάχη για ουρανοξύστες», το προβάδισμα του Βεζένκοφ και το know how του Σλούκα (pics, vid)

Ο Ολυμπιακός θα «παλέψει» με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final 4 με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης, με τους Πειραιώτες να έχουν τον τρόπο για να πανηγυρίσουν αυτοί στο τέλος.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο τελικό της Euroleague έχει ξεκινήσει. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Κυριακής (21/05, 20:00) στη Zalgirio Arena του Κάουνας, με στόχο να πανηγυρίσει στο τέλος την κατάκτηση του τέταρτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας του, στο remake των τελικών του 1995, του 2013 και του 2015.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το τρόπαιο απέναντι στη «βασίλισσα» το 2013 στο Λονδίνο, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετά συνδετικά στοιχεία σε σχέση με δέκα χρόνια πριν.

Ο Ολυμπιακός που έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής ως η καλύτερη ομάδα της φετινής χρονιάς και η Ρεάλ που με το «βάρος» της φανέλς της και την καθοδήγηση των βετεράνων της και του «γίγαντα» Ταβάρες, θα παλέψουν μέχρι τέλους για το βαρύτιμο τρόπαιο. Ποιά είναι όμως τα στοιχεία που θα καθορίσουν τον τελικό νικητή;

Η «μάχη» για… ουρανοξύστες

Ολυμπιακός και Ρεάλ διαθέτουν στα ρόστερ τους τους δύο καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης. Από τη μία ο «πύργος» του Ολυμπιακού, Μουσταφά Φαλ, που βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά και από την άλλη ο «γίγαντας» από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο καλύτερος αμυντικός της φετινής Euroleague (σύμφωνα πάντα με το βραβείο που παρέλαβε και τη σχετική ψηφοφορία) ετοιμάζονται για ακόμα μία επική μονομαχία.

Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Ρεάλ, τα βλέμματα πέφτουν πάνω σε αυτούς τους δύο και όπως είναι λογικό από την έκβαση της δικής τους μάχης θα κριθούν πολλά. Ο Φαλ ήταν εξαιρετικός στον ημιτελικό με τη Μονακό στο διάστημα της μυθικής αντεπίθεσης του Ολυμπιακού και τελείωσε το ματς με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Ταβάρες ήταν ο κορυφαίος της «βασίλισσας» στο classico έχοντας ένα τρομερό double double με 29 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ συγκέντρωσε 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι απουσίες των Μαδριλένων και το προβάδισμα του Βεζένκοφ

Η Ρεάλ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες και η θέση που πονάει περισσότερο είναι αυτή στο «4». Εκεί δηλαδή που ο Ολμυπιακός διαθέτει τον καλύτερο παίκτη της διοργάνωσης τον Σάσα Βεζένκοφ.

Η τιμωρία του Γιαμπουσέλε από το παιχνίδι των playoffs με την Παρτιζάν και ο τραυματισμός του Ντεκ έχουν φέρει «λειψανδρία» στους «μερένχες» στη θέση του πάουερ φόργουορντ, εκεί όπου ο Τσους Ματέο διαθέτει τον Μάριο Χεζόνια, ενώ στον χθεσινό ημιτελικό ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε και τον νεαρό Εντιαγέ. Η διαφορά στην ποιότητα του Σάσα σε σχέση με τους αντιπάλους του είναι ξεκάθαρη, με τον MVP της Euroleague να μπορεί να κυριαρχήσει και να κάνει το παιχνίδι του.

Το know how του Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας είναι ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικούς Final 4. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του Μπαρτζώκα στη σειρά των playoffs με τη Φενέρμπαχτσε και έχει αποδείξει πως θέλει να πάρει την τέταρτη Euroleague της καριέρας του όσο τίποτα με τον Ολυμπιακό.

Η εμπειρία του Σλούκα φάνηκε και στην τελευταία περίοδο του ημιτελικού με τη Μονακό και στη διαχείριση που έκανε στο φινάλε προστατεύοντας το προβάδισμα του Ολυμπιακού, ενώ και στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου όπου οι Πειραιώτες νίκησαν τη Ρεάλ είχε πολύ καλή απόδοση.

Στη Μαδρίτη μάλιστα ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στο φινάλε του αγώνα, ενώ είχε τελειώσει το ματς με 14 πόντους και 7 ασίστ. Στο Φάληρο ήταν και πάλι καταλυτικός στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού, με 11 πόντους και 6 ασίστ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024