Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τον Τάρπλεϊ στον Ταβάρες

Από τον Τάρπλεϊ στον Ταβάρες

Από το 1994 και τον φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε να κάνει παίκτης τέτοια επίδοση σε F4 όπως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Έντι Ταβάρες.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να πάρει το 4ο ευρωπαϊκό, αλλά απέναντί του δεν θα βρει μια τυχαία ομάδα. Η Ρεάλ είναι η «Βασίλισσα» της Ευρώπης με παίκτες τεράστιους.

Ενας από αυτούς είναι ο Εντι Ταβάρες. Τεράστιος κυριολεκτικά. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία. Ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έγινε ο πρώτος παίκτης με 20+ πόντους και 15+ ριμπάουντ σε ημιτελικό ή τελικό Πρωταθλητριών τα τελευταία 29 χρόνια. Ο Έντι Ταβάρες είχε 20 πόντους και 15 ριμπάουντ κόντρα στην Μπάρτσα.

Κανείς δεν είχε πετύχει αντίστοιχη επίδοση από τις 19 Απριλίου του 1994 ως σήμερα.

Τελευταίος που τα είχε καταφέρει ήταν ο αείμνηστος Ροϊ Τάρπλεϊ που με την φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε 21 πόντους και πήρε 16 ριμπάουντ στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκο στον ημιτελικό του φαϊναλ φορ στο Τελ Αβίβ (77-72 για τον Ολυμπιακό).

Στον τελικό όμως ο Ταρπλεϊ κόντρα στην Μπανταλόνα είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη έχασε 59-57 από τους Καταλανούς. Να δούμε ποια θα είναι η απόδοση του Ταβάρες κόντρα στον Ολυμπιακό και το αποτέλεσμα του τελικού.

Πάντως, δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια ερώτηση που πολλοί οπαδοί, ειδικά εκείνοι που ενδιαφέρονται λιγότερο για τα ψιλά γράμματα στο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αναρωτιούνται τέτοιες μέρες όπως η χθεσινή: γιατί δεν είναι ο Ταβάρες στο ΝΒΑ;

Γιατί δεν κυκλοφορούν καν φήμες ενδιαφέροντος για τον άσο της Ρεάλ;

Με την πρώτη ματιά, οι λόγοι για αυτό είναι προφανείς: Ο Ταβάρες είναι τεράστιος. Έχει ύψος 2,21 μέτρα και άνοιγμα χεριών 2,36.

Ο Ταβάρες δεν τραυματίζεται σχεδόν καθόλου και παίζει πάντα στο μάξιμουμ.

Η διαθεσιμότητα και η ικανότητα να είναι πάντα εκεί όταν πρέπει είναι άλλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα για έναν παίκτη που προσθέτει μια τρίτη αξία στη μνημειώδη στιγμή της φόρμας του: την ωριμότητα.

Στα 31 του, στην ακμή της αθλητικής του καριέρας, ο Ταβάρες έχει ανέβει σε νέα επίπεδα που του επιτρέπουν να κυριαρχεί σε αγώνες όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Ταβάρες ανακηρύχθηκε για τρίτη φορά αμυντικός της χρονιάς στην EuroLeague (2019, 2021, 2023). Και ως MVP Απριλίου/Μαΐου, που σημαίνει ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης στα προημιτελικά.

Λοιπόν, φυσικά, πώς αυτός ο παίκτης δεν είναι στο NBA, ή τουλάχιστον στο ραντάρ πολλών franchise του NBA; Αν θέλεις να απαντήσεις όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται, πρέπει να λάβεις υπόψη σου διάφορους παράγοντες και πράγματα στο παιχνίδι.

Το ΝΒΑ πια δεν είναι για κλασικούς σέντερ όπως ο Ταβάρες. Είναι ένα πρωτάθλημα τριπόντων και με σχεδόν όλους να επιτίθενται κατά μέτωπο.

Επίσης, σε αυτό προστίθεται ο κανόνας των τριών αμυντικών δευτερολέπτων, που αλλάζει τελείως το μπάσκετ μεταξύ της μίας πλευράς του Ατλαντικού και της άλλης. Ένα θέμα που μεταμορφώνει την αντίληψη του χώρου στο γήπεδο και κάνει αντιληπτό γιατί ορισμένοι αστέρες του NBA δυσκολεύονται τόσο πολύ να προσαρμοστούν στο μπάσκετ της FIBA ​​σε τουρνουά εθνικών ομάδων.

Υπάρχει όμως και ο ανθρώπινος παράγοντας. Στα 31 του ο αργός για ΝΒΑ Ταβάρες είναι χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου είναι ο πιο καλοπληρωμένος στην ομάδα και με έναν από τα υψηλότερα συμβόλαια στην Ευρώπη. ΝΒΑ; Ούτε τον θέλουν μήτε τους θέλει πια…

Πηγή: www.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024