Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπροστά σε (νέα) πρόκληση

Μπροστά σε (νέα) πρόκληση

10 χρόνια μετά το έπος του Λονδίνου ο Ολυμπιακός έχει νέα δουλειά

Αποστολή  Κάουνας

Στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τη Μονακό ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε μιλήσει στο in.gr  και είχε υποσχεθεί προς τους φίλους της ομάδας ότι τόσο αυτός όσο και οι παίκτες του θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, θα κυνηγήσουν κάθε φάση και θα παλέψουν για κάθε κατοχή.

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός στο 3ο δεκάλεπτο του νικηφόρου ημιτελικού με τη Μονακό ξεπέρασε κάθε υπόσχεση που θα μπορούσε να δώσει ο κόουτς των Ερυθρολεύκων που ήδη μπήκε στο κλάμπ των τεσσάρων προπονητών του συλλόγου που έχουν στο παλμαρέ τους δύο τελικούς Ευρωλίγκας μετά τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Και μάλιστα 10 χρόνια μετά τον θρίαμβο με τη Ρεάλ στο Λονδίνο ετοιμάζεται για μια ακόμα μεγάλη ταυρομαχία με τη βασίλισσα της Ευρώπης για μια θέση στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στο συγκλονιστικό τρίτο δεκάλεπτο (27-2 !!!) ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την αντίπαλό του και ήταν σαν να ύψωσε ένα τεράστιο τείχος απροσπέλαστο για κάθε παίκτη του Σάσα Ομπράντοβιτς που έπιανε απελπισμένος το κεφάλι του την ώρα που ο Μάικ Τζέιμς έμενε μόλις στους 4 πόντους σε ένα ολόκληρο ημίχρονο και άρχιζε τις γκρίνιες.

Στην ανάπαυλα η εικόνα των δύο ομάδων ήταν τέτοια που θα έλεγε κανείς ότι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού θα επικρατούσε εκνευρισμός.

Προφανώς μόνο όσοι δεν γνωρίζουν την ομάδα και τον κόουτς Μπαρτζώκα θα το έλεγαν αυτό.

«Αρκεί να ηρεμήσουμε και να μαζέψουμε τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο ώστε να χτυπήσουμε το ματς στην τελευταία περίοδο» είπε απόλυτα ήρεμος ο τεχνικός του Ολυμπιακού δείχνοντας – για πολλοστή φορά – την αμέριστη εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες του.

Λες και τους…τσίγκλισε το φιλότιμο και αυτοί στην τρίτη περίοδο τα έκαναν όλα τέλεια απενεργοποιώντας κάθε πλάνο της Μονακό που πέντε φορές σε αυτή την περίοδο έμεινε με τη μπάλα στα χέρια την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της γραμματείας.

Το κρυφό κλειδί του κόουτς άκουγε στο όνομα Τόμας Γουόκαπ που δεν είχε πάει καλά στο πρώτο μέρος αλλά τον κράτησε αρκετή ωρα στον πάγκο (και λόγω των δύο φάουλ) και μετά τον αμόλησε

Είχε 7 ασίστ από τις 10 του Ολυμπιακού στην 3η περίοδο  ενώ οι πρωταθλητές είχαν σε αυτή την 3η περίοδο στατιστικά για όσκαρ (8/9 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 10 ασίστ και μόλις 1 λάθος).

Την ώρα που οι αντίπαλοι τους τα…έσπαγαν

(1/7 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 1 ασίστ και 4 λάθη ενώ πέντε φορές σε αυτό το δεκάλεπτο είχε ακουστεί η κόρνα της λήξης του χρόνου επίθεσής τους). Ουσιαστικά ο Σάσα Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του δεν κατάλαβαν τι τους…χτύπησε καθώς ήταν σαν να βρέθηκαν στο επίκεντρο ενός τσουνάμι που τους παρέσυρε.
Κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αύριο το  βράδυ ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της ιστορίας του και αν τα καταφέρει θα είναι πραγματικός άθλος για μια πραγματικά μαγική σεζόν

Η συνέχεια επί της σκηνής

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024