
Μπιλμπάο – Θέλτα 2-1: Νίκη Ευρώπης για τους Βάσκους
Η Μπιλμπάο νίκησε με 2-1 τη Θέλτα και έκανε ακόμη ένα βήμα για την έξοδό της στο Europa Conference League.
Προβάδισμα για την 7η θέση, που δίνει το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Europa Conference League της νέας περιόδου, απέκτησε η Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά τη σημερινή εντός έδρας νίκη επί της Θέλτα με 2-1.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, γνωρίζοντας ήδη για την ήττα της Τζιρόνα, ήθελε πάση θυσία το «τρίποντο» για να την προσπεράσει και τα κατάφερε, έστω και με δύσκολο τρόπο. Το γρήγορο γκολ του Ινάκι Γουίλιαμς δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, που έφτασαν στην ισοφάριση στο 50′ με τον Λάρσεν.
Τελικά οι Βάσκοι «λυτρώθηκαν» μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα με το γκολ του Μπερενγκέρ και τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της La Liga είναι το φαβορί για να βρεθούν στις ευρωπαϊκές κληρώσεις της ερχόμενης περιόδου.
Μπιλμπάο: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γιούρι, Παρέδες, Βιβιάν, Σάνσετ, Μπερενγκέρ, Ντάνι Γκαρσία (81’ Αντού Αρές), Ν.Ουίλιαμς (58’ Αντέρ, 74’ Βέγα), Μουνιαΐν (81’ Θάραγα), Ι.Ουίλιαμς (81’ Ραούλ Γκαρσία)
Θέλτα: Βιγιάρ, Βάσκεθ (46’ Μιγκέλ Ροντρίγκεθ), Γκαλάν, Ουνάι Νούνιεθ, Αϊντού, Βέιγα (76’ Πατσιέντσια), Μπελτράν (24’ Ντε Λα Τόρε), Όσκaρ Ροντρίγκεθ, Πέρεθ, Τσέρβι (46’ Μινγκέθα), Λάρσεν (61’ Σεφέροβιτς)
- LIVE: ΑΕΚ – Μπανταλόνα
- Γιατί οι αστροναύτες της αποστολής Artemis II δεν θα πατήσουν στο φεγγάρι;
- Πανικός σε σχολείο στην Εύβοια: Φωτιστικό οροφής έπεσε και τραυμάτισε μαθήτρια
- Σάρον Στόουν: «Το σεξ στην οθόνη έχασε το μυστήριο»
- Ξεκίνησε η δίκη για την έκρηξη σε πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους – Στο εδώλιο πέντε κατηγορούμενοι
- Ο Εντιν Τζέκο πάει στο Μουντιάλ, για τους φίλους του, που σκοτώθηκαν σε εκείνο το Λιβάδι του Σεράγεβο


