Περιστέρι – Παναθηναϊκός 73-58: Τεράστια νίκη για την ομάδα του Σπανούλη και 1-1
Μεγάλη εμφάνιση από το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη που «ισοπέδωσε» με 73-58 τον Παναθηναϊκό κι ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των ημιτελικών της Basket League.
Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε το Περιστέρι καθώς επικράτησε με 73-58 του Παναθηναϊκού στον δεύτερο ημιτελικό της Basket League και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά.
Μετά την άνετη επικράτηση του «τριφυλλιού» στιο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έβγακε αντίδραση και με εξαιρετικό πλάνο και σπουδαία άμυνα, κράτησε τον κάκιστο Παναθηναϊκό στους 58 πόντους και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη.
Κορυφαίος για τους νικητές ο Μίρο Μπίλαν με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, οι οποίοι είχαν σε εξαιρετική μέρα και τους Ντένμον (14π.) και Φρανσίσκο (12π.), ενώ για τους «πράσινους» διασώθηκε ο ο Ματέους Πονίτκα που τελείωσε με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ.
Η μεγάλη διαφορά για τους γηπεδούχους έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο, εκεί όπου με πρωταγωνιστή τον Ντένμον και την άμυνα, οι παίκτες του Σπανούλη σιγά σιγά ανέβασαν τη διαφορά, μέχρι να προηγηθούν με 16 πόντους (61-45). Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Ματέους Πονίτκα έτρεξε σερί 10-0 για να μειώσει στους 5, ωστόσο το Περιστέρι αντέδρασε και με δικό του 7-0 ανέβασε ξανά τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας, την οποία και διατήρησε μέχρι το φινάλε.
Το τρίτο ματς της σειράς θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης (23/5, 19:15), με τις ομάδες να θέλουν ακόμα δύο νίκες για την πρόκρισησ στους τελικούς.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ο Λεβαντόφσκι «χτύπησε» στο 87′, η Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή με 2-1 στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και πλέον πήγε στο +7 από τη Ρεάλ,η οποία νωρίτερα ηττήθηκε με 2-1 στη Μαγιόρκα.
«Βόμβα» στο Κύπελλο Αγγλίας. Η πρωτοπόρος της Premier League, αποκλείστηκε στη φάση των «8» μετά την ήττα της με 2-1 στο «Σεντ Μέρις» από τη Σαουθάμπτον που αγωνίζεται στην Championship!
Ο Άρης ξανά στη Novibet Volley League μετά τη σεζόν 2015-2016, μετά τη μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο Κατσάνειο επί του Ηρακλή με 2-3 σετ, αν και έχανε με με 2-0!
Η Δόξα Λευκάδας επικράτησε της Δάφνης με 65-54, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην στην Elite League και παράλληλα εξασφάλισε την άνοδό της στη Stoiximan GBL.