Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Οι ακρότητες δεν έχουν θέση»

Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Οι ακρότητες δεν έχουν θέση»

«Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος», αναφέρει το ΥΠΕΞ

«Οι ακρότητες δεν έχουν θέση» απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αφορά σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Όλες οι χώρες είναι υπερήφανες για την ιστορία τους και όλες αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η Ιστορία όμως κρύβει και σκοτεινές στιγμές που δεν πρέπει ούτε να λησμονούνται ούτε να παραγράφονται ούτε να παραποιούνται. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές. Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση».

Υπενθυμίζεται ότι τουρκικό ΥΠΕΞ νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, είχε απορρίψει τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων ως «αβάσιμους ισχυρισμούς […] ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων εναντίον της τουρκικής ιστορίας […] που τροφοδοτούν την εχθρότητα έναντι της Τουρκίας», ενώ παράλληλα είχε κατηγορήσει και «ορισμένους πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα».

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024