Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Hyundai Pony Coupe: Ζήτημα τιμής

Hyundai Pony Coupe: Ζήτημα τιμής

Η Hyundai αναβιώνει το αρχετυπικό Pony Coupe Concept αποδίδοντας σε ένα θρύλο τις τιμές που του αντιστοιχούν με μια νέα ενσάρκωση του που θα δώσει το παρών στο επικείμενο Concorso d’ Eleganza

H κορεατική φίρμα αποφάσισε να τιμήσει τις απαρχές της ιστορίας της, επιφυλάσσοντας για το φετινό Concorso d’ Eleganza της Villa d’ Este μια νέα ενσάρκωση του εμβληματικού Pony Coupe Concept. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστορία της Hyundai το Pony  Coupe Concept υπήρξε ουσιαστικά το πρώτο στίγμα του κορεάτη κατασκευαστή και μετέπειτα το πρώτο μοντέλο ευρείας παραγωγής που έθεσε τα θεμέλια για την καθιέρωση της Hyundai.

Εκείνο το πρωτότυπο μοντέλο έφερε την υπογραφή του Giorgetto Giugiaro και το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την νέα εκδοχή του η οποία θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα στις όχθες της λίμνης Como το Σάββατο 20 Μαΐου.

Για την ιστορία το αρχέτυπο Pony Coupe Concept πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση του Τορίνο το 1974 υιοθετώντας ένα ιδιαίτερα σπορ ύφος χάρη στο σφηνοειδές αμάξωμα, υπεύθυνο για την ανάδειξη του σε «classic icon» της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Βέβαια η πετρελαϊκή κρίση του 1973 δεν άφησε περιθώριο στην Hyundai να οδηγήσει στην παραγωγή ένα εξίσου δυναμικό coupe sportscar, μετασχηματίζοντάς το σε ένα προσιτό τετράθυρο liftback. Παρ’ όλα αυτά το πνεύμα και οι αρετές του Pony Coupe Concept εξακολούθησαν να επηρεάζουν την μετέπειτα πορεία της Hyundai μέχρι σήμερα.

Η συνέχεια του Pony σε μοντέλο παραγωγής δόθηκε με τη δεύτερη γενιά του η οποία υιοθέτησε την σιλουέτα ενός compact τετράθυρου μοντέλου ενώ μερικά χρόνια αργότερα ακολούθησε το Hyundai Scoupe, ένα sportscar με πολλές ομοιότητες με το αρχικό πρωτότυπο.

Η επιρροή του Pony Coupe Concept είναι ορατή ακόμα και στα νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Hyundai όπως το Ioniq 5 ενώ αναμενόμενα θα υπάρξει και συνέχεια όπως άλλωστε απέδειξε περίτρανα το πρωτότυπο N Vision 74 μια σύγχρονη επανερμηνεία του αρχέτυπου concept με ένα καινοτόμο σύνολο τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

Σε ό,τι αφορά το νέο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στην Villa d’ Este εκτός από την αρχετυπική σχεδίαση των εξωτερικών του επιφανειών και το απολύτως αναγνωρίσιμο και κλασικό σφηνοειδές σχήμα του, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο εσωτερικό που παρουσιάζει μια καινοτόμο προσέγγιση με τα υλικά και την σκοπιά της δεκαετίας του ’70 με αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό vintage αποτέλεσμα που ταυτόχρονα δείχνει φουτουριστικό.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το Pony Coupe Concept ή έστω το νεότερο N Vision 74 θα οδηγήσουν σε κάποια έκδοση παραγωγής ενός sportscar ωστόσο είναι καιρός που η Hyundai φλερτάρει με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024