Αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τέιζερ σε ηλικιωμένη με άνοια μέσα σε γηροκομείο της Αυστραλίας
Σύμφωνα με την καταγγελία η χρήση του τέιζερ έγινε δύο φορές
Στο νοσοκομείο με κατάγματα κρανίου και εγκεφαλική αιμορραγία νοσηλεύεται 95χρονη, μετά από επίθεση με τέιζερ από αστυνομικούς, μέσα στο γηροκομείο όπου φιλοξενείται.
Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, στην ηλικιωμένη έγινε χρήση του τέιζερ δύο φορές.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας, ο οποίος μίλησε στον Guardian Australia, η γυναίκα «βρέθηκε να περιπλανιέται με ένα μαχαίρι στο χέρι της» μέσα στους χώρους του γηροκομείου.
«Αυτό οδήγησε κατά κάποιο τρόπο την αστυνομία να χτυπήσει αυτή τη γυναίκα δύο φορές, μία μπροστά στο στήθος της και μία στην πλάτη, μετά έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της», ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.
Η 95χρονη μεταφέρθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο Cooma, όπου η αστυνομία είπε ότι παρακολουθούνταν.
«Η οικογένεια θρηνεί γιατί δεν περιμένουν να βγάλει τη μέρα ή το αργότερο έως αύριο» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.
Σε μια ανασκόπηση που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο από την Επιτροπή Συμπεριφοράς Επιβολής του Νόμου, όπου εξετάστηκαν 210 περιστατικά χρήσης βίας από αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι χρημοποιήθηκαν σε 16 από αυτά, τέιζερ.
Ο Τζος Πάλλας, πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικών Ελευθεριών της, κάλεσε την αστυνομία να σταματήσει την χρήση τέιζερ σε ευάλωτα άτομα μετά το περιστατικό.
«Η υπέρβαση της αστυνομίας και η δυσαναλογία είναι κοινά θέματα που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται σε πολλά περιστατικά στη Νέα Νότια Ουαλία», είπε ο Πάλλας.
«Σίγουρα, πρέπει να υπάρχουν πιο κατάλληλοι τρόποι αντιμετώπισης των μη συμμορφούμενων ατόμων που υποφέρουν» κατέληξε.
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442