Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Διέγραψαν τον Κατρούγκαλο επειδή είναι μαρτυριάρης, υπαρκτός ο κίνδυνος φοροκαταιγίδας σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Διέγραψαν τον Κατρούγκαλο επειδή είναι μαρτυριάρης, υπαρκτός ο κίνδυνος φοροκαταιγίδας σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο και στον Διονύση Σαββόπουλο.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μίλησε σε μεγάλη προεκλογική ομιλία στο Παλέ ντε Σπορ με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον οποίο όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «διέγραψε» επειδή είναι μαρτυριάρης ενώ ταυτόχρονα όπως κρατάει στο κόμμα τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

Παράλληλα αναφέρθηκε με στίχους του Διονύση Σαββόπουλο, αναφερόμενος «επιθέσεις» που δέχθηκε ο καλλιτέχνης όταν αποκάλυψε πως θα θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

«Εσείς κάνατε την αποψινή συγκέντρωση τον καλύτερο πρόλογο της Κυριακής», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν  συνθήματα όπως «όλη η Ελλάδα είναι μπλε» και «Μητσοτάκης ολέ, ολέ».

«Μου επιτρέπετε να σας αποκαλώ συμπατριώτες μου γιατί είμαι κι εγώ υποψήφιος σ’ αυτή την πόλη που τόσο αγαπώ. Η νίκη ανοίγει από τη Θεσσαλονίκη. Αυτή η συγκέντρωση είναι μοναδική. Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου γιατί στα χώματα αυτά πολέμησε ο παππούς μου. Κρήτες και Μακεδόνες είμαστε ένα. Αυτή που σίγουρα είναι μπλε είναι η Θεσσαλονίκη μας. Το γαλάζιο κύμα ξεκινά από τον Λευκό Πύργο και τον Θερμαϊκό και συναντά αυτό που έχει σηκωθεί από τα Χανιά, από το Ηράκλειο για να απλωθεί παντού στην πατρίδα μας», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης γιορτάζει η μισή Ελλάδα, όμως αυτή τη φορά γιορτάζει η δημοκρατία και θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα. Η Κυριακή που μας έρχεται θα είναι η μέρα που θα δώσει δεύτερη εντολή στην προκοπή ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού. «Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και γι’ αυτό ο κατώτατος μισθός πήγε από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ, δύο μηνιάτικα παραπάνω».

Μίλησε ακόμα για τους συνταξιούχους και αναφέρθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατυρούγκαλου, λέγοντας πως «θα έρθω μετά σ’ αυτά που είπε ο κ. Κατρούγκαλος».

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν κάποια γιουχαΐσματα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει πως δεν χρειάζονται «αποδοκιμασίες, η καλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος σας στην κάλπη την Κυριακή που έρχεται».

«Οι συνταξιούχοι που είναι μαζί μας είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις μετά από 12 χρόνια και όσοι αδικούνται ακόμα από την προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου θα συνεχίσουν να ενισχύονται έως ότου αυτή σβήσει οριστικά», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Δεν μασάμε σε απειλές αυτά είναι τζάμπα μαγκιές»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για τους «πιο αδίστακτους αντιπάλους που έχουμε», ενώ χαρακτήρισε «απειλητική νάρκη» την απλή αναλογική, την οποία όπως είπε είναι «μία παγίδα ακυβερνησίας» που μπορεί να πάρει πολλές μορφές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να πάρει ρεβάνς, ενώ απέτυχε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός ενώ από το κοινό ακούστηκαν πάλι γιουχαΐσματα. «Σας είπα η καλύτερη αποδοκιμασία είναι να γεμίσουν οι κάλπες της Κυριακής με πολλά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

«Απέτυχε ως κυβέρνηση, αυτό το ξέρετε, αλλά απέτυχε και ως αντιπολίτευση. Μας φόρτωσε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο με 29 φόρους και 17 περικοπές, αλλά και ως αντιπολίτευση είπε «όχι» παντού. Όχι στους εξοπλισμούς και στις αμυντικές συμφωνίες, όχι στον φράχτη, όχι στις αυξήσεις ακόμα και όχι στα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρία και φυσικά όχι στον αποκλεισμό του μαχαιροβγάλτη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμπορεύτηκε στο μεγάλο δημοκρατικό τόξο, το οποίο επιχειρήσαμε να οικοδομήσουμε», είπε αρχικά.

«Σήμερα κόβει ξανά 83 δισ. από τα λεφτόδεντρα και ζητάει ο αθεόφοβος Δικαιοσύνη Παντού, εκτός από δίπλα του, όπου έχει τον καταδικασμένο 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά, αλλά όχι μόνο, τώρα μας απειλεί, Μας απειλεί με προανακριτικές όπως έκανε με τη σκευωρία Novartis. Του απαντώ εδώ από τη Θεσσαλονίκη, δεν μασάμε αυτά είναι τζάμπα μαγκιές. Ας το πιάσουν για να ξεχάσουν», είπε ακόμα.

«Έσπευσαν να διαγράψουν κ. Κατρούγκαλο επειδή ήταν μαρτυριάρης»

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου με τις οποίες άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ήταν παλιά με το νόμο Κατρούγκαλου που καταργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε «μαρτυριάρη» και έκανε λόγο για κίνδυνο φοροεπιδρομής  σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Αποκαλύπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότερο όσο πάμε προς τις κάλπες. Ήρθε το κερασάκι στην τούρτα, να το ομολογεί χθες ο κύριος Κατρούγκαλος. Τι μας είπε; ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το νόμο του για το ασφαλιστικό με πρώτο βήμα την αύξηση στο 20% των κρατήσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Έσπευσαν να τον διαγράψουν γιατί; επειδή ήταν μαρτυριάρης και αποκάλυψε την αλήθεια. Τον Παππά και τον Πολάκη όμως τους κρατάνε ακόμα. Διέγραψαν αυτόν που αποκάλυψε το σχέδιο και κρατούν αυτούς που έχουν διασύρει το κράτος Δικαίου. Ο κίνδυνος μιας φοροεπιδρομής υπάρχει αλλά δεν θα τους γίνει το χατίρι, θα μείνουν μόνοι τους στον μίζερο και σκοτεινό κόσμο τους», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Επίθεση και σε Ανδρουλάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε όμως και στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «θολώνει το τοπίο» και ο οποίος όπως είπε «τι ζητά; να μην είναι πρωθυπουργός αυτός τον οποίο θα ψηφίσουν οι Έλληνες, αλλά κάποιος τρίτος άγνωστος Χ που θα ορίσει ο ίδιος. Έτσι διαλέγει άλλο δρόμο από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και συναντάει τον κύριο Τσίπρα στα παλαιοκομματικά μανιφέστα και στις επιθέσεις εναντίον μου.

«Λυπάμαι, αλλά αυτό πρέπει να το σκεφτούν δύο και τρεις φορές οι δημοκράτες αυτού του χώρου, οι απλοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πού κακά τα ψέματα είμαι σίγουρος ότι νιώθουν και αυτοί ότι ζουν καλύτερα τώρα από το 2019. Και που ακόμα και τώρα βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο και εμείς το βλέπουμε μισογεμάτο, πάντως ξέρουν ότι το ποτήρι δεν είναι, ούτε άδειο, ούτε σπασμένο όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνούνται να ρισκάρουν όσα κατέκτησαν για να γίνουν δεκανίκια εκείνου που μέχρι χθες ήταν ο αμείλικτος διώκτης τους.

Θέλω να σας μιλήσω για τους πιο αδίστακτους αντιπάλους που έχουμε, αλλά και την πιο απειλητική νάρκη που είναι η απλή αναλογική, είναι μία παγίδα ακυβερνησίας. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Μπορεί να πάρει τη μορφή Εθνικής αδυναμίας, εθνικής παραλυσίας Έστω και αν αυτή θα πάρει το ψευδώνυμο μιας παράταιρης συνεργασίας», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Απήγγειλε στίχους του Διονύση Σαββόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου που είπε ότι θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις επιθέσεις που δέχθηκε με στίχους του ίδιου του καλλιτέχνη.

«Τους φταίνε όλοι και όλα, ακόμα και ο Διονύσης Σαββόπουλος που τόλμησε να πει τη γνώμη του. Ίσως γιατί στους στίχους κατά του λαϊκισμού αναγνώρισαν τους εαυτούς τους», είπε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια απήγγειλε μερικούς στίχους από το τραγούδι «Άγγελος, εξάγγελος» του Διονύση Σαββόπουλου «τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά, μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας, γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά, κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας», είπε ο πρωθυπουργός λέγοντας: «αυτά είχε τραγουδήσει ο Διονύσης, λες και τα έγραφε για τον Τσίπρα πριν γεννηθεί».

«Είναι ντροπή τους που επιτέθηκαν στον αγαπημένο Νιόνιο της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, αλλά σ’ αυτό τους απαντούν και πάλι οι στίχοι του ‘αυτοί που ταιριάζουν σε ‘μας, μέρες καλύτερες θα ‘ρθουν το λέει το ένστικτό μου αυτό το κάτι μέσα μου, το εντελώς δικό μου, χαράζουνε τα πρόσωπα τα βλέμματα γλυκαίνουν, γιατί ταλαιπωρήθηκαν και τώρα το μαθαίνουν», προσέθεσε απαγγέλοντας στίχους από το τραγούδι «Μέρες καλύτερες θα ‘ρθουν».

Οι αδιαπραγμάτευτοι κεντρικοί στόχοι για την επόμενη τετραετία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους μεγάλους αδιαπραγμάτευτους κεντρικούς στόχους για την επόμενη τετραετία που είναι:

  • καλύτεροι μισθοί για όλους
  • αξιοπρεπής δημόσια υγεία για όλους
  • αποτελεσματικό κράτος και
  • περήφανη πατρίδα

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «σε αυτά τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην αγορά εργασίας οφείλουμε καλύτερες θέσεις εργασίας» και προανήγγειλε πως ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 950 ευρώ εντός τετραετίας και ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ.

Επίσης προανήγγειλε πως το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι αυξημένο μέσα στο 2024 κατά 500 εκατομμύρια «για να στηρίξουμε τις οικογένειες. Πρέπει να στηρίξουμε την εργαζόμενη μητέρα, τις  ελληνικές οικογένειες», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας και όπως ανέφερε το αφορολόγητο σε οικογένειες με παιδιά θα αυξηθεί κατά 1.000 ευρώ.

«Αναθεωρούμε το πλαίσιο των τεκμηρίων, θα τα μειώσουμε κατά 30%. Θα μειώσουμε κατά 10% ακόμα τον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα ακίνητα και θα μειώσουμε μία μονάδα ακόμα τις εισφορές και τέλος θα καταργήσουμε εντός τετραετίας τον τελευταίο μνημονιακό νόμο, το τέλος επιτηδεύματος. Αυτό δεν θα γίνει με λόγια του αέρα αλλά με επενδύσεις, πολλές επενδύσεις».

«Θέλουμε σταθερότητα ή άγνωστες περιπέτειες;»

Τα διλήμματα των εκλογών της 21ης Μαΐου έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τέλος της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ.

«Το ερώτημα της Κυριακής είναι από τώρα μπροστά μας: θέλουμε σταθερότητα ή άγνωστες περιπέτειες; Θέλουμε ελαφρύνσεις και αυξήσεις ή να μας ξαναγυρίσει ο Κατρούγκαλος «απ’ το παράθυρο» φοροεπιδρομές και περικοπές; Κρατάμε την πατρίδα μας ασφαλή ή την κάνουμε αδύναμη σε κάθε απειλή; Με λίγα λόγια, προτιμάμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό Τσίπρα; Η επιλογή πλέον περνά στα δικά σας χέρια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς αύριο ολοκληρώνουμε το δικό μας καθήκον. Τώρα η ευθύνη περνάει στους πολίτες», παρατήρησε και πρόσθεσε: «Ζυγίζουμε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε. Και αυτή η ευθύνη -αυτή είναι η ομορφιά της Δημοκρατίας- είναι βαριά στους ώμους του κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για επιπολαιότητες, ούτε για διστακτικότητες, ούτε για αδιέξοδα πειράματα ή για δήθεν διαμαρτυρίες. Εμείς, οι Έλληνες, αποφασίζουμε για την Ελλάδα μας. Και αυτό είναι το μήνυμα που σας ζητώ να μεταφέρετε, η ψυχή της παράταξης σε κάθε πόλη, χωριό και σπίτι, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το ξαναλέω, την Κυριακή το πρωί θα ανοίξουν οι κάλπες. Θα είναι άδειες. Μέχρι το βράδυ πρέπει να έχουν γεμίσει με ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με τα ψηφοδέλτια που θα δείχνουν ένα κόμμα ισχυρό, που ξέρει να πάει την Ελλάδα μπροστά.

Εμείς είμαστε η παράταξη των Ελληνίδων και των Ελλήνων που, δίχως κομματικές παρωπίδες, θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Μακριά από ιδεολογικούς διαχωρισμούς του χθες που ξεθώριασαν. Πιστοί στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έξω από τα πολιτικά στεγανά που σκούριασαν. Και σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν καλύτεροι πρεσβευτές από τους Μακεδόνες, από εσάς, που μεγαλώσατε και ενώσατε την Ελλάδα».

«Πάμε λοιπόν μαζί να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης»

Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιλογή να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ και σημείωσε: «Τελικά, είχαμε δίκιο που αποφασίσαμε να κάνουμε εδώ τη συγκέντρωσή μας, σε αυτό το δοξασμένο στάδιο της Θεσσαλονίκης. Εγώ μεγάλωσα με τον Νίκο Γκάλη και την ανάσταση του ελληνικού μπάσκετ. Έτσι ξεκινάμε σήμερα και τη νέα πορεία για την Ελλάδα του 2030. Πάμε λοιπόν μαζί να βάλουμε το τρίποντο της μεγάλης νίκης, για την Ελλάδα που προχωρά σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.

Ψηλά τις σημαίες και τις καρδιές, όλη η Ελλάδα μας κοιτά σήμερα και εμείς δείχνουμε το δρόμο. Πάμε για την παντοδύναμη πρωτιά. Την Κυριακή η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία θα είναι γαλάζιες, γιατί αληθινά γαλάζια είναι μόνο η δική μας πατρίδα».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024