Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα άκρα η πόλωση για «ειδικού σκοπού» και Τέμπη - Στα «μαχαίρια» οι δύο μονομάχοι, διμέτωπος Ανδρουλάκη

Στα άκρα η πόλωση για «ειδικού σκοπού» και Τέμπη – Στα «μαχαίρια» οι δύο μονομάχοι, διμέτωπος Ανδρουλάκη

Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κρίσιμες κάλπες της 21ης Μαΐου

Στα ύψη το πολιτικό «θερμόμετρο» τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με τους δύο βασικούς πολιτικούς αντιπάλους να διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, επιδιώκοντας να πείσουν τους πολίτες, ο καθένας για το δικό του κόμμα, ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα προβλήματά τους και να εξασφαλίσουν μία καλή πορεία για τη χώρα.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες, το ενδιαφέρον – όχι τόσο των πολιτών – μονοπωλεί η «περίφημη» κυβέρνηση ειδικού σκοπού, την οποία επικαλείται πλέον με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να αναδείξει ότι σε περίπτωση εκλογής ΣΥΡΙΖΑ, αντί για την σταθερότητα που ο ίδιος ευαγγελίζεται, θα έρθει το χάος.

Από τη δική του πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελεί στόχο του μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δεν κρύβει τις προθέσεις του να φέρει την κάθαρση, εφόσον εκλεγεί, με την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τους πολιτικούς υπευθύνους του σκανδάλου των υποκλοπών, συμπεριλαμβανομένου του κ. Μητσοτάκη, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίζει τα περί εργαλειοποίησης που ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για τα Τέμπη, για να καταδείξει πως είναι «αλαζόνας» και «δεν νοιάζεται, δεν νιώθει», όπως δήλωσε στην συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Γεγονός είναι πως ο ένας κατηγορεί τον άλλον ότι επιχειρεί να… μαζέψει την «γκάφα» του – ο Τσίπρας τον Μητσοτάκης για τα Τέμπη και ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Έτσι κι αλλιώς, στην πολιτική (σ.σ. και στα μέσα ενημέρωσης) ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, κατά συνέπεια θα ακούμε από τον πρωθυπουργό για τον «πολιτικό αχταρμά» του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την Κυριακή και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την «αναισθησία και την αλαζονία» της Νέας Δημοκρατίας.

Διμέτωπος από τον Ανδρουλάκη

Και στη μέση, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που από τη μία επιμένει στο δόγμα «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» και από την άλλη ότι την επομένη των εκλογών θα έχουμε κυβέρνηση.

Παράλληλα, φαντασιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό αντίπαλο της Δεξιάς, αλλά συνεχίζει και τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας Μητσοτάκη και Τσίπρα πως «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα διεμβολίσουν την εκλογική βάση της παράταξής μας, ότι θα την λεηλατήσουν», όπως υποστηρίζει.

Όχι ότι έχει άδικο, αφού οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ αποτελούν στόχο και των δύο βασικών «μονομάχων» της κάλπης και δεν το κρύβουν, ειδικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, και προκειμένου να συσπειρώσει τη βάση του και να πετύχει τον – κατά τις δημοσκοπήσεις, απίθανο – στόχο του «ισχυρού διψήφιου ποσοστού», συνεχίζει τον διμέτωπο, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί «ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όσο για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που πολλοί έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν ως έμμεση πρόταση του Τσίπρα προς τον Ανδρουλάκη, καθώς αφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Θησείο την Τετάρτη, επανέλαβε – απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – «τη μία λέτε κυβέρνηση με Βαρουφάκη, την άλλη κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη, την άλλη κυβέρνηση ανοχής. Και χθες κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Υποτιμά τη μνήμη και την κρίση του ελληνικού λαού και του ζητά κι αυτός να ξεχάσει τα όσα τραγικά και ευτράπελα έζησε τα πέντε χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο».

Τσίπρας: Στόχος μου κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής

Ξεκάθαρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA για τα σενάρια περί συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Ήταν πολύ σαφής η απάντησή μου (σ.σ. στη διακαναλική συνέντευξη). Εγώ αυτό το οποίο στοχεύω είναι να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής, ανάμεσα στο πρώτο και στο τρίτο κόμμα. Άρα, θεωρώ ότι είναι εφικτό να έχουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής», υπογράμμισε είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, εξήγησε ότι «ο ειδικός σκοπός της κάθαρσης – γιατί γι’ αυτό μίλησα χθες – μπορεί να ενταχθεί στον γενικό σκοπό μιας σταθερής κυβέρνησης μακράς πνοής», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του MEGA δήλωσε ότι θα επιχειρήσει επικοινωνία πρώτα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αν έχει την διερευνητική εντολή στα χέρια του για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Και ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για «κοπτοραπτικό» αναφορικά με τα όσα είπε για την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών ο κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο MEGA κατάπληκτος από όσα άκουσε για το θέμα: «Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών εργαλειοποιούν τον πόνο τους. Τον άκουσα με τα αυτιά μου και πραγματικά εξεπλάγην. Δεν το πίστευα! Δεν νοιάζεται, δεν νιώθει, είναι αλαζόνας».

Μητσοτάκης: Απέναντι στην ξεκάθαρη πρόταση της ΝΔ έχουμε έναν πολιτικό αχταρμά

«Απέναντι στην ξεκάθαρη πρόταση της ΝΔ έχουμε έναν πολιτικό αχταρμά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης», επανέλαβε με τη σειρά του ο πρωθυπουργός, μιλώντας τόσο στην Πέλλα όσο και στην Καστοριά.

«Μίλησαν για κυβέρνηση ηττημένων, κυβέρνηση ανοχής και τώρα έβγαλαν νέο λαγό, την κυβέρνηση ειδικού σκοπού», είπε χαρακτηστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, όπως κάνει παγίως, φρόντισε να επισημάνει στους ψηφοφόρους ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει για σταθερότητα ή χάος, αλλά «και ποιος μπορεί να διαχειριστεί μια επιθετική Τουρκία».

Μιλώντας στη Νάουσα, μάλιστα, απευθύνθηκε στους συνταξιούχους, λέγοντάς τους «να δω πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις σας με την κυβέρνηση του ειδικού σκοπού και πώς η χώρα θα κυβερνάται».

Όπως φαίνεται, λοιπόν, όσα ακούσαμε για τα προγράμματα των κομμάτων, ακούσαμε. Μέχρι την Κυριακή, κυβέρνηση ειδικού σκοπού, εργαλειοποίηση Τεμπών και επιχείρηση «λεηλάτησης» του ΠΑΣΟΚ.

Καλό «βόλι»!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024