Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλάζει το δίκτυο υδροδότησης στο Δήμο Κατερίνης

Αλλάζει το δίκτυο υδροδότησης στο Δήμο Κατερίνης

Σχεδόν 30 χιλιόμετρα νέου δικτύου ύδρευσης θα κατασκευαστεί στην δημοτική ενότητα Καλλιθέας στο Δήμο Κατερίνης.

Νέο δίκτυο ύδρευσης θα κατασκευαστεί στο Δήμο Κατερίνης προκειμένου να αντικατασταθούν όλοι οι παλαιοί αγωγοί σε μήκος 30 χιλιομέτρων καλύπτοντας όλη την δημοτική ενότητα της Καλλιθέας.

Το κόστος του έργου θα αγγίξει τα 3,5 εκατ. Ευρώ και χρηματοδοτείται από το από το Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η αντικατάσταση του υφιστάμενου και προβληματικού δικτύου υδροδότησης στην Δ.Κ. Καλλιθέας με την κατασκευή ενός νέου δικτύου ύδρευσης σύγχρονων προδιαγραφών, θα δώσει λύση σε μια χρόνια παθογένεια της περιοχής., σημείωσε, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης – αποχέτευσης Κατερίνης, Αστέριος Μπουσνάκης.

Η ταυτότητα του έργου

«Το νέο δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των κατοίκων, ενώ θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πυρόσβεσης του οικισμού. Το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας είναι πεπαλαιωμένο και αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες και πλαστικούς σωλήνες, ενώ παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή του και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης του οικισμού», αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης αιτιολογώντας την αναγκαιότητα του έργου και προσθέτει:

Η περιοχή παρέμβασης: Πηγή, Δήμος Κατερίνης

«Για το λόγο αυτό θα γίνει η ολική αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, που θα ικανοποιεί με τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο τη ζήτηση και η αντικατάσταση των υφιστάμενων με αγωγούς 3ης γενιάς. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου θα είναι 30.332 m. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του δικτύου θα αντικατασταθούν και οι ιδιωτικές συνδέσεις για όλους τους καταναλωτές. Συνολικά θα τοποθετηθούν 1.962 ιδιωτικές συνδέσεις.

Το έργο – σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του – αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31/12/2025.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024